“Φοβικό σύνδρομο η κυβέρνηση στο θέμα της Τουρκίας”

H υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. Ιωάννα Καλατζάκου αναφέρθηκε στις παραβιάσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο μιλώντας στο ραδιόφωνο News24/7.

Όπως είπε, ο Ερντογάν απειλεί με τη χρήση στρατιωτικής βίας για να κερδίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Σημείωσε ωστόσο ότι ο Τούρκος Πρόεδρος δεν είναι στην καλύτερη δυνατή θέση καθώς αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της χώρας του και οικονομικά και στρατιωτικά προβλήματα ενώ είναι και σε ρήξη με τις ΗΠΑ.

Καταλόγισε στην Αθήνα φοβικό σύνδρομο και λάθος κινήσεις ενώ τόνισε ότι χρειάζεται ενότητα, ψυχραιμία, νηφαλιότητα, μηδενική ανοχή και επικοινωνία σε διακομματικό επίπεδο.

Ζήτησε επιπλέον καταδίκη από την Ε.Ε αλλά και σαφείς δεσμεύσεις για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας.

Τάχθηκε επίσης κατά της εκλογής ηγεσίας στον Άρειο Πάγο από τη τωρινή κυβέρνηση, λέγοντας μάλιστα “έχουμε εμπιστοσύνη στον ΠτΔ”. Ως πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών σημείωσε ότι είναι μεγάλο στοίχημα η γρήγορη απονομή δικαιοσύνης που θα συμβάλλει -κατά την ίδια- και στην ανάπτυξη καθώς θα λύνει άμεσα τα όποια προβλήματα προκύπτουν με τις επενδύσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα τάσσεται άκριτα υπέρ των επιχειρηματιών.

Διαβάστε επίσης