“Φρένο” στις μόνιμες μειώσεις φόρων λόγω Covid

“Φρένο” στις μόνιμες μειώσεις φόρων λόγω κορωνοϊού.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στο Open, μίλησε για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2021 τον οποίο επηρεάζει η αβεβαιότητα της εξέλιξης της υγειονομικής κρίσης αλλά και για την καταβολή των αναδρομικών, τονίζοντας ότι όπου είναι εφικτό θα γίνει προσπάθεια μείωσης φόρων.

Ο κ. Σταϊκούρας επιπλέον δήλωσε ότι τον Σεπτέμβριο θα ανακοινωθεί η 3η φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής και ότι οι αναστολές στις καταβολές παρατείνονται μέχρι την 1η Απριλίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χρήστος Σταϊκούρας έκανε λόγο για την κατάρτιση ίσως του πιο δύσκολου προϋπολογισμού για το 2021 λόγω πανδημίας, σημειώνοντας πως «με τόσο μεγάλη αβεβαιότητα είναι πολύ δύσκολο να στοιχειοθετήσεις συγκεκριμένες πολιτικές με χαρακτηριστικά μονιμότητας».

Η ερώτηση που είχε δεχθεί αφορούσε τη δυνατότητα υλοποίησης μόνιμων μειώσεων φορολογικών βαρών με τον προϋπολογισμό του επομένου έτους. «Δεν γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει η υγειονομική κρίση» είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας συμπληρώνοντας όμως πως στον προϋπολογισμό θα ενσωματωθούν οι μέγιστες δυνατές παρεμβάσεις για τον περιορισμό των συνεπειών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και εάν είναι εφικτό -όπου είναι εφικτό- να υπάρχουν και παρεμβάσεις στη φορολογική πολιτική με μειώσεις φόρων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα