“Φύγετε μία ώρα νωρίτερα για να σωθεί η χώρα”

“Είμαστε η παράταξη που κράτησε τη χώρα στον αναπτυγμένο κόσμο και το ευρώ σε πείσμα του ΣΥΡΙΖΑ και των ακραίων αριστερών και δεξιών φίλων του. Χάρη στον Αντώνη Σαμαρά. Είμαστε η παράταξη που θα οδηγήσει τη χώρα ενωμένη σε μια νέα εποχή ευημερίας, σε μια δύσκολη εποχή για την Ευρώπη”. Με αυτά τα λόγια ο Κυριάκος Μητσοτάκης σηματοδότησε την επόμενη ημέρα και την πορεία προς τη νίκη της Ν.Δ. κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο συνέδριο της Ν.Δ.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε εκτενείς αναφορές στον ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνο Καραμανλή και ευχαρίστησε τους πρώην προέδρους του κόμματος. Και φυσικά άσκησε σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησης του ζητώντας του να προκηρύξουν άμεσα εκλογές για να “φύγετε μία ώρα νωρίτερα”.
Κατά την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης έκανε άνοιγμα στους νέους και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ: “Το συνέδριό μας είναι ανοιχτό στην κοινωνία. Σήμερα μας παρακολουθούν εκατομμύρια Έλληνες, που στρέφουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον και τις ελπίδες τους προς εμάς. Άνθρωποι που δεν μας είχαν ψηφίσει ποτέ στο παρελθόν, που μπορεί να ένιωθαν ότι τους είμαστε τελείως ξένοι, σήμερα μας αντιμετωπίζουν με πιο θετική διάθεση. Γνωρίζουμε ότι μπορεί να μην μας αποδέχονται ακόμα πλήρως. Όμως η Νέα Δημοκρατία αποτελεί πλέον επιλογή γι’ αυτούς. Δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και πολλοί τέως ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Πολίτες καλής προαίρεσης που ξέρουν ότι εξαπατήθηκαν. Ότι προδόθηκαν οι ελπίδες τους, τα όνειρά τους. Φίλοι από άλλους πολιτικούς χώρους που, πάνω από όλα, αναζητούν τη σταθερότητα και την υπεύθυνη διακυβέρνηση. Όλοι αυτοί αξίζουν τον σεβασμό μας. Όλους αυτούς πρέπει να πείσουμε ότι υπάρχει ελπίδα για μια θετική πολιτική πρόταση που μπορεί να ενώσει ξανά όλη την Ελλάδα μετά από μια μακρά περίοδο διχασμού, μαρασμού και απαισιοδοξίας”.

Φύγετε μια ώρα αρχύτερα 
Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε όπως αναμενόταν σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ .

«Έχουμε μια κυβέρνηση που περιφρονεί την ανθρώπινη ζωή στη Μάνδρα και στο Μάτι. Που λασπολογεί κατά των αντιπάλων, διχάζει την κοινωνία και σκεπάζει σκάνδαλα.  Από τη διασπάθιση των κονδυλίων 1,6 δις για το προσφυγικό, μέχρι την υπόθεση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.
Από το διαγωνισμό για το Ελευθέριος Βενιζέλος που η κυβέρνηση επιχείρησε να χαρίσει 700 εκατομμύρια ευρώ στους παραχωρησιούχους, μέχρι την τοποθέτηση της κυρίας Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για να τη μετατρέψει σε εργαλείο εξυπηρέτησης κυβερνητικών συμφερόντων.
Και φυσικά, από το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ, μέχρι τις αποκαλύψεις για τον στενό συνεργάτη της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου.  Σήμερα η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας απευθύνει ένα και μόνο σύνθημα στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Φύγετε»!  Φύγετε μια ώρα αρχύτερα. Και ζητά ένα και μόνο πράγμα από εμάς: «Προχωρήστε μπροστά!»
Είναι, λοιπόν, διπλό το χρέος μας: Να τελειώσει η παρακμή και η Ελλάδα να πάει, επιτέλους, μπροστά!

Απεχθάνονται τη μεσαία τάξη 

«Σας ζητώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ παρελθόν στις επόμενες εκλογές» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε:  “Όχι μόνο γιατί είπαν ψέματα και συνεχίζουν να λένε ψέματα.  Όχι μόνο γιατί έπνιξαν τους Έλληνες στους φόρους. Όχι μόνο γιατί πριονίζουν το κράτος δικαίου, παρεμβαίνουν στη δικαιοσύνη και θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν στην εξουσία. Όχι μόνο γιατί είναι ήδη βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στα σκάνδαλα.
Αλλά για ένα λόγο ακόμα. Γιατί απεχθάνονται τη μεσαία τάξη και το όνειρο για μια καλύτερη ζωή για τους πολλούς».
Και πρόσθεσε: «Θέλω να τελειώνουμε με το ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο για αυτά που κάνει αλλά και για αυτά που πιστεύει. Θέλω να κερδίσουμε τη μεγάλη μάχη των ιδεών»

Η Συμφωνία των Πρεσπών

«Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι δίχασε τον ελληνικό λαό και δεν επιχείρησε να ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής συναίνεσης για να λύσει αυτό το μείζον εθνικό πρόβλημα.
Κατηγορώ ότι ο κ. Τσίπρας είπε ναι εκεί που έξι πρωθυπουργοί -Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς είπαν όχι: στην αναγνώριση δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνοντας ότι και σήμερα ακόμη προσβάλλει τον Ελληνικό λαό.
«Και, ναι, κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέ με μία μείζονα εθνική υποχώρηση» τόνισε καταχειροκροτούμενος από τους συνέδρους.
«Επαναλαμβάνω εδώ από το 12οσυνέδριο μας. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε ποτέ» τόνισε με έμφαση και συμπλήρωσε:  «Και απαντήστε στον κ. Τσίπρα όταν πρέπει και όπως του αξίζει.
Στείλτε στον κ. Τσίπρα το λογαριασμό στις εκλογές. Να τις κάνει μια ώρα αρχύτερα για να μιλήσει ο λαός με την ψήφο του αν θέλει ή όχι τη συμφωνία των Πρεσπών».

Εξαγγελίες

Και στο πλαίσιο αυτής της ομιλίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εξαγγείλει δύο νέες και πολύ σημαντικές δεσμεύσεις του για την οικονομική ανάταξη της χώρας και κυρίως την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα θα δεσμευθεί για:
-βοήθεια 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα
– αύξηση του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ της χώρας.

Διαβάστε επίσης