“Η κυβέρνηση Τσίπρα αναδεικνύει την υποτέλεια της στις ΗΠΑ με τις απελάσεις των Ρώσων”, δήλωσε στο SPUTNIK ο Λαφαζάνης

“Πολύ φοβούμαι ότι και η Ελλάδα με επιπολαιότητα εντάσσεται στην γνωστή αντιρωσική ψυχροπολεμική εκστρατεία των πιο αντιδραστικών κύκλων της Δύσης”. Με αυτό τον τρόπο σχολίασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, ο οποίος μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι με αυτή την κίνηση η κυβέρνηση απέδειξε την υποτέλεια της στις ΗΠΑ.

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας στο Πρακτορείο Ειδήσεων SPUTNIK είναι η εξής:

“Η είδηση της απέλασης από την ελληνική κυβέρνηση δύο Ρώσων διπλωματών προκάλεσε εξαιρετική έκπληξη, πελώρια ερωτηματικά και βαθύτατες ανησυχίες.

Πολύ φοβούμαι ότι και η Ελλάδα με επιπολαιότητα εντάσσεται στην γνωστή αντιρωσική ψυχροπολεμική εκστρατεία των πιο αντιδραστικών κύκλων της Δύσης.

Πολύ φοβούμαι ότι τέτοιες ακραίες ενέργειες δεν είναι καθόλου άσχετες με την υποτελή στις ΗΠΑ πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση Τσίπρα καθώς και με το πράσινο φως που η κυβέρνηση έδωσε για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, πράγμα που έχει ως στόχο, πέραν των άλλων, και την απομόνωση της Ρωσίας από τα Βαλκάνια.

Λυπούμαι πολύ αλλά θεωρώ αδιέξοδη μια τέτοια πορεία για την χώρα μας που προκαλεί ένταση των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας.

Αντίθετα η Ελλάδα οφείλει να αναπτύξει αναβαθμισμένες στρατηγικές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με την Ρωσία, διότι αυτό ανταποκρίνεται πλήρως στα εθνικά μας συμφέροντα και στην ανάγκη να υποστηρίξουμε την ειρήνη, την σταθερότητα και την ασφάλεια στην δοκιμαζόμενη ευρύτερη περιοχή μας”.

Διαβάστε επίσης