Αντίθετο το ΚΚΕ με το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για ειδικό δικαστήριο για τη Ρωσία

«Επιχειρεί να ξεπλύνει τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ σε ολόκληρο τον πλανήτη» σημειώνει ο Περισσός

Την αντίθεσή του στο ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου που προβλέπει τη σύσταση ειδικού δικαστηρίου κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία εκφράζει το ΚΚΕ κατηγορώντας το πολιτικό προσωπικό της ΕΕ για «πολεμική φρενίτιδα».

Ξεπλένουν τα εγκλήματα ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ

Μάλιστα το ΚΚΕ σημειώνει ότι με το κοινό τους ψήφισμα Λαϊκό Κόμμα, σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθεροι, πράσινοι και ακροδεξιοί επιχειρούν να ξεπλύνουν τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ σε ολόκληρο τον πλανήτη. «Οι λαοί να απορρίψουν τα πολεμικά παραληρήματα των ιμπεριαλιστών και από τις δύο πλευρές» επισημαίνει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ευρωκοιβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Το κοινό ψήφισμα Λαϊκού Κόμματος, Σοσιαλδημοκρατών, Φιλελεύθερων, Πράσινων και ακροδεξιών για τη σύσταση «ειδικού δικαστηρίου για τον πόλεμο επιθετικότητας της Ρωσίας», συνιστά ένα ακόμη βήμα κλιμάκωσης και έντασης της εμπλοκής της ΕΕ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία με όλα τα μέσα. Αντανακλά την πολεμική φρενίτιδα του πολιτικού προσωπικού της ΕΕ στη στρατιωτική σύγκρουση του ευρωατλαντικού στρατοπέδου με την καπιταλιστική Ρωσία που αιματοκυλάνε τον ουκρανικό και ρωσικό λαό, φορτώνοντας με οδυνηρές συνέπειες, φτώχεια και βάσανα τους λαούς της Ευρώπης.

Πολεμικά παραληρήματα

»Επιχειρεί να ξεπλύνει τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ σε ολόκληρο τον πλανήτη, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους τους στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στη Συρία, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη και σήμερα στην Ουκρανία. Να αθωώσει τις αιματηρές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ευρωατλαντικών δυνάμεων σε ολόκληρο τον κόσμο, να σβήσει από τη συλλογική μνήμη τα αμέτρητα θύματά τους.

»Η καταδικαστέα στρατιωτική εισβολή της καπιταλιστικής Ρωσίας στην Ουκρανία δεν δίνει άλλοθι στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο που είναι βουτηγμένο στο αίμα των λαών.

»Οι λαοί να απορρίψουν τα πολεμικά παραληρήματα των ιμπεριαλιστών και από τις δύο πλευρές. Με την αυτοτελή πάλη τους για τα δικά τους συμφέροντα να δικάσουν και να καταδικάσουν οι ίδιοι τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τις αστικές κυβερνήσεις και τις ενώσεις των μονοπωλίων που τον διευθύνουν, το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετούν όλοι τους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα