“Να εμπιστευθούν οι Ελληνες της Ν.Δ. για να ανακάμψει γρήγορα η χώρα”

Τον Αλεξάντερ Βούτσιτς συνάντησε στο Βελιγράδι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Σερβία  η οποία ολοκληρώνεται την Τρίτη.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μετά το πέρας της συνάντησης που είχε στο Βελιγράδι με τον πρόεδρο της Σερβίας, διατύπωσε την θέση ότι αν οι Έλληνες εμπιστευτούν τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές, θα μπορέσει η Ελλάδα και η οικονομία τους να ανακάμψουν γρήγορα.

«Η Ελλάδα θέλει τη Σερβία μέλος της ΕΕ.Γνωρίζουμε ότι είναι ένας δρόμος μακρύς δύσκολος που υποχρεώνει και επιβάλει στη χώρα αυτή να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις.

Αυτό όμως θα είναι προς όφελος και της Σερβίας και της ΕΕ και της σταθερότητας στα Βαλκάνια» είπε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι τα τελευταία 10 χρόνια ήταν δύσκολα για την Ελλάδα.

«Ωστόσο, αν πολίτες εμπιστευτούν τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές, μπορούμε να ανακάμψουμε γρήγορα και αυτό είναι σημαντικό για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων με τη Σερβία» είπε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος συνεχάρη τον πρόεδρο της Σερβίας για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έφερε εις πέρας.

«Πριν από 5 χρόνια πίστευαν ότι η χώρα πάει σε λάθος κατεύθυνση.Σήμερα αυτό έχει αλλάξει γιατί οι Σέρβοι βλέπουν ότι έχει αντίκτυπο στην πλειοψηφία των πολιτών η μείωση της ανεργίας, η αύξηση του ΑΕΠ και άλλες σημαντικές επιτυχίες.

Πρόκειται για την καλύτερη απόδειξη για το ότι οι πολιτικές που ενθαρρύνει το ευρωπαϊκό μας κόμμα το ΕΛΚ, είναι πολιτικές που δημιουργούν ανάπτυξη για τις χώρες μας» υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης.

Στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου

Αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν αλλάζει η πολιτική της Αθήνας στο ζήτημα.
«Ενθαρρύνουμε το διάλογο Πρίστινας-Βελιγραδίου που θα πρέπει να γίνεται με καλή διάθεση και χωρίς ενέργειες που δυναμιτίζουν το κλίμα» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Σερβίας, ξεναγήθηκε από τη δημοτική αρχή στα έργα ανάπλασης της παραποτάμιας περιοχής του Βελιγραδιου και στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Πύργο Nebojsa, όπου θανατώθηκε ο Ρήγας Φεραίος το 1798.

Διαβάστε επίσης