“Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε αλλά δεν του έκατσε το… Joker”

H ταινία “Τζόκερ” και τα όσα έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο, η συμφωνία των Πρεσπών,  τα όσα είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για τη Novartis σε τηλεοπτική του συν΄έντευξη αλλά και τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ βράθηκαν στο επίκεντρο του Στέλιου Πέτσα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Την θέση ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση έπαιξε με το Joker, αλλά δεν της έκατσε το Τζόκερ διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στις αστυνομικές εφόδους στις κινηματογραφικές αίθουσες που προβαλλόταν η ταινία «Joker».

«Την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση, επένδυσε στο να κατασκευάσει ένα προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη αναχρονιστικό και ακροδεξιό, αυτή η προσπάθεια κατέρρευσε το βράδυ των εκλογών, καθώς οι πολίτες έδωσαν αυτοδυναμία με ισχυρό ποσοστό στον κ. Μητσοτάκη, γιατί ηγείται ενός κεντροδεξιού, λαϊκού κόμματος.

Αυτό που βλέπουμε από τον κ. Τσίπρα τις τελευταίες ημέρες είναι μια προσπάθεια να επενδύσει στο ίδιο προφίλ.

Η προσπάθεια αυτή θα έχει την ίδια κατάληξη.

Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της.Αν ο νόμος που φέρει την υπογραφή του Γιάννη Ραγκούση πρέπει να αλλάξει, αυτό είναι ζήτημα της Βουλής» είπε ο κ.Πέτσας.

Για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων

Αναφερόμενος στις διαβουλεύσεις των κομμάτων για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων, ο κ.Πέτσας είπε πως αυτές συνεχίζονται προκειμένου να βρεθεί κοινή συνισταμένη.

«Κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση είναι ο σεβασμός της συνταγματικής αρχής για την ισοτιμία της ψήφου των Ελλήνων εκλογέων όπου κι αν διαμένουν.

Εδώ και δεκαετίες το πολιτικό σύστημα δεν κατάφερε να κάνει πράξη το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος για άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων του εξωτερικού εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους.
Ελπίζουμε απόψε αυτό να γίνει πράξη μετά την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

Θα πρόκειται για μια ιστορική στιγμή και η κορυφαία πράξη συναίνεσης του πολιτικού συστήματος» υπογράμμισε ο κ.Πέτσας, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις εργασίες της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας, το πρώτο που έγινε με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού της Ελλάδας, ασχολήθηκε με ζητήματα αιχμής όπως η συμφωνία για το Brexit, την τουρκική εισβολή στη Συρία και το προσφυγικό», ανέφερε ο κ. Πέτσας και τόνισε πως όσον αφορά στη Συρία «υπήρξε ομόφωνη καταδίκη της τουρκικής επέμβασης και έκκληση για οριστική κατάπαυση του πυρός».

Για τις τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Αναφερόμενος στις τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «ο πρωθυπουργός κατάφερε να ενσωματωθούν στο κείμενο των συμπερασμάτων οι θέσεις της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τακτικά την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να υποστηρίξει έμπρακτα τις χώρες που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες πιέσεις μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος εξηγώντας ποιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνουμε και αναπτύσσοντας ταυτόχρονα την υποχρέωση της ΕΕ για υποστήριξη και αλληλεγγύη.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πρέπει να θέσουμε ως πρώτη προτεραιότητα την αναμόρφωση του συστήματος του Δουβλίνου και την ανάγκη λειτουργίας ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού ασύλου» υποστήριξε ο κ.Πέτσας.

Αναφερόμενος στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ο κ.Πέτσας είπε πως βρίσκεται ήδη στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί εντός της εβδομάδας το αναπτυξιακό νομοσχέδιο με τον τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα».

Παράλληλα είπε ότι κατατέθηκε στη Βουλή χθες βράδυ και το νομοσχέδιο «Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες διατάξεις» – που ήδη βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση – για την επίσπευση των διαδικασιών και την αυστηροποίηση των όρων που αφορούν στη χορήγηση ασύλου.

Σε ερώτηση εάν το «όχι» των Γάλλων στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής δυσκολεύει το «erga omnes» που προβλέπει η συμφωνία και κατά πόσο αυτή η εξέλιξη επηρεάζει τα ελληνικά συμφέροντα, ο κ. Πέτσας ανέφερε: «Εμείς είμαστε υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής των δυτικών Βαλκανιών. Βάλαμε την υπογραφή μας σε μια συμφωνία, η τήρηση της οποίας εξαρτάται από τη βούληση άλλων. Αυτή η πτυχή αποδεικνύει γιατί αυτή η συμφωνία είναι επιζήμια, όπως έχουμε πει εξ αρχής».

Για τον μικρό Παναγιώτη Ραφαήλ

Ο κ. Πέτσας ρωτήθηκε και για το θέμα του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ. «Είδαμε πρωτόγνωρη ανταπόκριση της ελληνικής κοινωνίας και συγκεντρώθηκε ένα ικανοποιητικό χρηματικό ποσό.

Εμείς, από την πλευρά της κυβέρνησης, κάναμε ό,τι μπορούσαμε για τη μείωση του κόστους, για να εξασφαλιστεί επιπλέον ποσό, καθώς και η μετακίνηση του μικρού και της οικογένειάς του. Ο ίδιος ο πατέρας του παιδιού δήλωσε ότι κατανοεί την απόφαση του Υγειονομικού Συμβουλίου. Εμείς, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα είμαστε πάντα αρωγοί», απάντησε.

Για Novartis

Σε άλλη ερώτηση για την υπόθεση της Novartis και όσα είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ότι συνομιλούσε και με στελέχη της ΝΔ ως υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως δεν κάνει κανένα σχόλιο. «Η συζήτηση γίνεται στο επίπεδο της Βουλής. Θα δούμε τι είπε και πως θα τα αξιολογήσει η αρμόδια επιτροπή», επισήμανε.

Σε ότι αφορά θέση του προέδρου της ΟΛΜΕ για κατάργηση των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, τόνισε ότι η θέση της κυβέρνησης υπέρ της ενίσχυσης των πρότυπων και πειραματικών σχολείων είναι πάγια και γνωστή.

«Περιμένουμε ονόματα και διευθύνσεις από τον κ. Τσίπρα για το 2015»

Επίσης, σχετικά με το ενδεχόμενο εξεταστικής επιτροπής για το τι έγινε το α’ εξάμηνο του 2015, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει ανοικτές όλες τις επιλογές και συμπλήρωσε: «Θα δούμε τι θα γίνει στην πορεία. Το νέο στοιχείο την προηγούμενη εβδομάδα ήταν η δήλωση του κ. Τσίπρα ότι θα γράψει βιβλίο με διευθύνσεις και ονόματα. Το περιμένουμε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα