“Όταν πήρα το ΔΟΛ ξεκίνησε η κόντρα με ΣΥΡΙΖΑ – H οικογένεια Τσίπρα πλούτισε με λεφτά από τη Χούντα”

Μια μεγάλη συνέντευξη για όλους και για όλα παραχώρησε στον  Alpha και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο εφοπλιστής, ηγέτης του Ολυμπιακού και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά, μίλησε στην εκπομπή «Αυτοψία» για το πώς ξεκίνησε η αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση, την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει τον ΔΟΛ, ή να μετατρέψει το Βήμα και τα ΝΕΑ σε όργανα της κυβέρνησης.

Αναφέρθηκε στις δικαστικές υποθέσεις που παραμένουν ανοικτές επισημαίνοντας ότι δεν έχει βρεθεί απολύτως τίποτε εναντίον του.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαρινάκης «το ότι το όνομά μου ακούγεται περισσότερο από αυτά του κ. Τσίπρα ή Μητσοτάκη, δεν είναι κάτι που με κάνει χαρούμενο. Όταν κάτι, ίσως, πουλάει μπορεί να χρησιμοποιείται
Με ενοχλεί αυτό. Έχω πολλά ενδιαφέροντα, στη δουλειά μου, στην ομάδα μου, με τον δήμο. Τα θεωρώ περιττά.
Μέχρι σήμερα έχουν ακουστεί διάφορα και σε καθημερινή βάση από επίσημα χείλη.

Εγώ τελευταία φορά που έκανα συνέντευξη στην τηλεόραση ήταν πριν από 5 χρόνια και άλλη μία πριν από τρεις εβδομάδες στο ραδιόφωνο.Δεν μπορεί κάποιος που βάλλεται καθημερινά να μην απαντάει.
Όταν κάποιος κατηγορείται, τον εμπλέκουν σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας πρέπει να απαντήσει.
Ευτυχώς ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα».

Κόντρα με ΣΥΡΙΖΑ

Για την κόντρα με το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως «το μόνο σίγουρο είναι ότι έχω αλλάξει γνώμη για τον ΣΥΡΙΖΑ.Το 2014 πίστευα ότι οι άνθρωποι αυτοί θα ήταν λίγο πιο διαφορετικοί, προς το καλύτερο, ήταν άφθαρτοι άνθρωποι, νέοι.

Ψήφισα το Ποτάμι το 2014.Δεν ψήφισα ποτέ ΣΥΡΙΖΑ.

Πίστευα ότι κάτι καλύτερο θα μπορούσαν να κάνουν γι’ αυτόν τον τόπο. Αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα είδαμε ότι δεν έκαναν τώρα. Είχα στηρίξει την κυρία Δούρου στην Περιφέρεια. Τη γνώμη μου μπορώ και να τη φωνάξω.
Πίστευα ότι η κυρία Δούρου ήταν καλύτερη από τον κ. Σγουρό, αλλά έκανα λάθος.Τώρα δεν θα την στηρίξω.

Η κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεκίνησε από εμένα.Είχα καλή σχέση με την κυβέρνηση μέχρι την ημέρα που ξεκίνησε η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο φάκελος που είχαμε καταθέσει ήταν αψεγάδιαστος.

Θεωρώ ότι με τη συμμετοχή μας αυτός ο διαγωνισμός ήταν άψογος στο πρώτο του σκέλος.

Μετά ήρθε η απόφαση του ΣτΕ και ακυρώθηκε.Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2016 οι σχέσεις μας ήταν καλές.
Όταν ξεκίνησε η διαδικασία για την πώληση του ΔΟΛ εξέφρασα την επιθυμία μου να συμμετέχω, γιατί πιστεύω ότι το ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ έπρεπε να σωθούν.Τότε άρχισαν τα προβλήματα.

Δεν θα μπω στη διαδικασία να κάνω τον λαγό ή τον κολαούζο οποιουδήποτε κόμματος ή οποιασδήποτε κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του για τους δικούς τους λόγους είχαν βάλει σκοπό ζωής να κλείσει το MEGA. Τα κατάφεραν.

Ήθελαν να κλείσουν το ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ ή να υπάρξει κάποιος να τις αγοράσει και αυτές οι εφημερίδες θα ήταν κάτι όπως το ΕΘΝΟΣ, το Documento ή τη Νέα Σελίδα

Eάν μου ζητηθεί να καταθέσω στην ελληνική δικαιοσύνη με συγκεκριμένα ονόματα και στοιχεία θα το πράξω, για τις παρεμβάσεις σε ΝΕΑ και ΒΗΜΑ».

Καταγγελίες Μαξίμου

Για το θέμα των καταγγελιών της κυβέρνησης ότι ζήτησες την αποπομπή του κ. Καμμένου από το κυβερνητικό σχήμα ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως «δεν έχω καμία δουλειά στην Ελλάδα, δεν έχω καμία σχέση με το ελληνικό δημόσιο.
Ποτέ δεν είχα σχέσεις με τον κ. πρωθυπουργό, ώστε να μπορώ να του ζητήσω να διώξει έναν πρωτοκλασάτο υπουργό (σ.σ.: τον κ. Καμμένο).
Ο Καμμένος για ότι μου έχει κάνει τον έχω μηνύσει ή έχω απευθυνθεί στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Δεν μπορεί να μου κάνει καποια ζημιά ο Καμμένος.
Σήμερα βλέπετε και στις δημοσκοπήσεις που είναι ο κ. Καμμένος.Δεν τον υπολόγισα ποτέ. Να χαρίσω 23 εκατ. στην κυβέρνηση για τον κ. Καμμένο το θεωρώ υπερβολικό.

Σχέσεις με Νέα Δημοκρατία και Κυριάκο Μητσοτάκη

Για τα ερωτήματα της κυβέρνησης για τις σχέσεις του κ. Μαρινάκη με την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε πως «οι εφημερίδες από την ημέρα που άλλαξαν ιδιοκτησία έχουν παραμείνει στο κέντρο και στην αριστερά.
Έχω δεχθεί πολλά παράπονα από τη ΝΔ για το τι γράφουν οι εφημερίδες μας.Δεν ασχολούμαι.

Θα προχωρήσω με τους συγκεκριμένους ανθρώπους που υπάρχουν στις εφημερίδες.Το να ασκείς κριτική στην κυβέρνηση, το θεωρώ θετικό.

Όταν σου ασκεί κάποιος κριτική, κάτι που ισχύει και στις επιχειρήσεις μου, είναι καλό γιατί έτσι μπορείς να διορθώσεις και τα λάθη σου
Την οικογένεια Μητσοτάκη τη γνώρισα μέσω του αείμνηστου πατέρα μου.Είχε μία πολύ μεγάλη εκτίμηση στον Κων. Μητσοτάκη.

Δεν το έχω κρύψει ποτέ. Είμαι χαρούμενος που είχα τη δυνατότητα να βρεθώ με τον Κων. Μητσοτάκη
Έχω τυπικές σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.Δεν είναι φίλος μου. Εάν ήταν φίλος μου δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να το παραδεχθώ.

Όπως ισχύει για την Ντόρα Μπακογιάννη.Δεν είναι κακό να υπάρχει μία φιλία, δεν έχει να κάνει με επιχειρήσεις, με διαπλοκή, με εργολαβίες.
Είναι μία απλή φιλία, τίποτε περισσότερο. Ποτέ δεν έχω φιλοξενήσει σε σκάφος μου τον κ. Μητσοτάκη.

Επίθεση σε Τσίπρα

Για τις καταγγελίες του πρωθυπουργού για την εμπλοκή του κ. Μαρινάκη στην υπόθεση του Noor 1 ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως «έχει καταντήσει κουραστικό όταν κάνετε μία δύσκολη ερώτηση στον κ. Τσίπρα πέταξε την μπάλα στην εξέδρα.
Μιλάει συνέχεια για το Νoor 1.Όσο εμπλέκεται ο κ. Τσίπρας με το Noor 1 τόσο εμπλέκομαι και εγώ.
Τα δικά μου τα παιδιά τα έχει σκεφθεί ο κ. Τσίπρας και συνέχεια αναφέρεται σε μία δικαστική υπόθεση που είναι σε εξέλιξη και του το απαγορεύει ο νόμος που ο ίδιος ψήφισε;

Την εποχή της Χούντας η εταιρεία που είχε ο πατέρας και ο θείος του κ. Τσίπρα έπαιρναν λεφτά από τη Χούντα.
Τότε δεν είχε γεννηθεί ο κ. Τσίπρας, αλλά η οικογένειά του πλούτισε με λεφτά που έπαιρνε από τη Χούντα.

Είδαμε ένα γεγονός είδαμε τους ισολογισμούς ο κύριος Τσίπρας προέρχεται από μία πλούσια οικογένεια που πλούτισε κατά τη διάρκεια της χούντας.

Άρα λοιπόν για έναν δήθεν αριστερό όπως ο κύριος Τσίπρας δεν πιστεύω ότι οι Έλληνες πολίτες νιώθουν ιδιαίτερα περήφανοι όταν βλέπουν πώς πλούτισε οικογένειά του είναι πολύ απλά τα πράγματα».

“Επτά εφημερίδες διαθέτει ο Αλέξης ο ψεύτης για να τον αποθεώνουν”

«Ο κύριος Τσίπρας μίλησε για επτά εφημερίδες ότι ελέγχω επτά εφημερίδες…
Για άλλη μία φορά μπερδεύτηκε με τον εαυτό του γιατί ο Αλέξης ο ψεύτης ελέγχει 7 εφημερίδες.
Ξέρετε ποιες είναι αυτές εγώ θα μιλήσω με ονόματα και συγκεκριμένα όχι με αοριστολογίες : είναι η εφημεριδα των συντακτων ,είναι η Αυγη, είναι η Νέα Σελίδα, είναι το Docomendo, είναι η Δημοκρατία, η Espresso και το Έθνος».

«Αν τις διαβάσετε και κάποιος που μπορεί να καταλάβει ακόμη περισσότερο θα καταλάβει οτι αυτές οι Επτά εφημερίδες είναι στην υπηρεσία του άρα λοιπόν και επίσης αν πάμε και σε κανάλια το open Τι είναι το κανάλι ; η ΕΡΤ όπως την έχουν καταντήσει τι είναι;
για να μην κρυβόμαστε μιλάει για μέσα μαζικής ενημέρωσης που είναι εναντίον του και τα περισσότερα λοιπόν μέσα οι περισσότερες εφημερίδες υπέρ του είναι».

“Όταν ο κ. Τσίπρας μιλάει για το Βήμα και τα Νέα ε να πλένει το στόμα του”

«Αυτές οι εφημερίδες ανήκουν στην κεντροαριστερά και υπηρετούν τις ιδέες της αριστεράς δηλαδή να κάνουν τις υπερβάσεις τους να έχουν Ιδεολογία να είναι καθαρές στον αναγνώστη τους και οι δημοσιογράφοι κάνουν τη δουλειά τους πολύ καλά , Άρα Επαναλαμβάνω ο κύριος Τσίπρας πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός όταν μιλάει για τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ ιδιαίτερα όταν το τελευταίο καιρό έχουμε επαληθευτεί τις περισσότερες φορές».

«Όχι δεν την έχω αυτή την ευφράδεια να κοροϊδεύω τον κόσμο σε καθημερινή βάση εγώ συλλαβίζω αλήθειες μεγάλες αλήθειες συλλαβίζω μεγάλες επιτυχίες για την ομάδα μου , συλλαβίζω μεγάλα έργα για τον Πειραιά μας είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συλλαβίζω και δεν έχω αυτή την ευφράδεια να κοροϊδεύω τον ελληνικό λαό…

Και όταν λέω να κοροϊδεύω τον ελληνικό λαό το αποκορύφωμα ποιο ήταν; στο Μάτι στο Μάτι ο κύριος Τσίπρας όταν έκανε αυτήν την συνάντηση τη Σύσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς ήξερε πολύ καλά ότι έχουμε νεκρούς και το ήξεραν όλοι και κορόιδευε για άλλη μία φορά τον ελληνικό λαό».

Δεν είναι στα πλάνα μου η δημιουργία νέου κόμματος και δεν μ’ ενδιαφέρει η πολιτική

«Εγώ είμαι ο Βαγγέλης Μαρινάκης από τον Πειραιά και όσον αφορά ένα νέο κόμμα, παρά το γεγονός ότι μπορεί ο τόπος να έχει ανάγκη ένα νέο κόμμα, δεν είναι μέσα στα πλανά μου και είδατε ότι δεν υπήρχε ούτε καν συζήτηση, γιατί και είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτά που κάνω αλλά και δεν υπάρχει χρόνος γιατί κάνω πολλά.
Το να έχεις άποψη, κάθε έλληνας πολίτης, μπορεί να έχει άποψη για το τι συμβαίνει στον τόπο του».

Ο Καλογρίτσας μπήκε στο γραφείο μου από την κανονική πόρτα

«Ο λόγος που έκανα την αποκάλυψη ήταν ο εξής: ο φάκελος που είχαμε καταθέσει να λάβουμε μέρος στο διαγωνισμό και όταν το αποκτήσαμε με 72 εκατ, μας έλεγξαν οι αρχές από πού προέρχονται τα χρήματα, αν είναι νόμιμα και αποδείχτηκε αψεγάδιαστος φάκελος.
Το έλεγξαν και ήξεραν από πού προέρχονται τα χρήματα. Έφτασαν στο σημείο να μου στείλουν τον Καλογρίτσα, ο όποιος δεν πέρναγε από τα γραφεία μου στον Πειραιά είδε φως και μπήκα να ζητήσει 20 εκατομμύρια προκαταβολή για το κανάλι.

Ο κ. Καλογρίτσας ήρθε επίσημε στο γραφείο μου, όχι από την πίσω πόρτα, από την κανονική, τον υποδέθηκαν, υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες και κάμερες ασφάλειας και τίποτα παραπάνω. Απεχθάνομαι να γραφείς τον κόσμο και δεν θα το έκανα ποτέ.

Υπάρχουν όμως κάμερες ασφαλείας και ανθρώπου που δουλεύουν στο κτίριο και ήταν εκεί στην υποδοχή».

«Δεν έχει λογική να περνά ένας φιλόδοξος καναλάρχης στα γραφεία στον Πειραιά, να σταματήσει το αυτοκίνητο, να χτυπήσει την πόρτα και να πει, κυριε Μαρινάκη χρηματοδοτήστε το κανάλι.

Ο κ. Καλογρίτσας ήρθε στο γραφείο μου, το ραντεβού το έκλεισε ο κ. Παππάς με εντολή του κ. Τσιπρα όπως μου είχε πει, γιατί δεν έκανε τίποτα χωρίς να το γνωρίζει ο κ.Τσιπρας, με σκοπό να χρηματοδοτήσω τον κ. Καλογρίτσα».

“Οι σκευωροί του Noor1 θα πληρώσουν ακριβό τίμημα τα χρόνια που έρχονται”

«Στημένη σκευωρία από ανθρώπους για να μας κάνουν κακό και να φτιάξουν ατζέντα που χρησιμοποιούν σήμερα. Με το χέρι στην καρδιά, οι ρίζες μου είναι από την Κρήτη και από τον Πόντο και δεν έχω μάθει με φτύνουν και να σκύβω το κεφάλι.

Όλοι αυτοί, υπάρχουν και πολιτικοί, οι οποίοι έχουν ανάμειξη σε αυτή την ιστορία, θα πληρώσουν ένα πολύ ακριβό τίμημα στα χρόνια που έρχονται. Για να μη βγουν αύριο και πουν, απειλή. Είναι μια υπόσχεση».

«Πριν από λίγο καιρό η κυβέρνηση ψήφισε ένα νόμο που είναι μια κοινοτική οδηγία ο οποίος ρητά γραφεί ότι δεν μπορεί ένα πολιτικό πρόσωπο να κάνει οποιαδήποτε αναφορά σε μια δικαστική υπόθεση που είναι εν εξελίξει.

Ο πρωθυπουργός και μέλη της κυβέρνησης καθημερινά δεν ακολουθούν  το νόμο, τον παραβιάζουν. Όποτε ένας πρωθυπουργός που ακούμε σχεδόν κάθε μέρα να μιλάει για την υπόθεση μου για να φτιάξει ατζέντα και να καλύψει ανυπαρξία σε πολλά θέματα, είναι επικίνδυνος για τον τόπο, δεν μπορείς να παραβιάζεις ένα νόμο καθημερινά. Εγώ έχω οικογένεια, επιχειρήσεις, πολλούς φίλους, οπαδούς, που αυτό είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε ένα άνθρωπο και ειδικά σε ένα άνθρωπο σαν και έμενα. Δεν θα το επιτρέψω, θα δείτε σύντομα ποια θα είναι η κατάληξη αυτής της ιστορίας.

Θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Δεν το εύχομαι ούτε στο μεγαλύτερο εχθρό μου. Δεν μπορείς να ζεις σε μια δημοκρατική χωρά και η κυβέρνηση καθημερινά να προσπαθεί να επηρεάσει συγκεκριμένες υπηρεσίες εναντίον σου».

Διαβάστε επίσης