“Σκοτεινή Ελλάδα του Τσίπρα ή τη φωτεινή Ελλάδα του Μητσοτάκη;”

Την θέση πως η εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου είναι απολύτως ανοιχτή και ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουν μια σκληρή μάχη διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υποστήριξε ότι το διάστημα που μεσολαβεί έως την κάλπη η ΝΔ θα πρέπει να πείσει και τον τελευταίο πολίτη.

«Μαχόμαστε για να πείσουμε και τον τελευταίο συμπολίτη μας.

Και αυτούς που μας ψήφισαν και αυτούς που δεν μας ψήφισαν παρά την επικράτηση της ΝΔ με 9,5 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, καθώς δεν έχουμε κάνει συμβόλαιο με κανέναν που μας ψήφισε ότι θα μας ψηφίζει για πάντα» είπε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι στις 7 Ιουλίου καθένας επιλέγει ποια Ελλάδα προτιμάει «τη σκοτεινή Ελλάδα του Τσίπρα ή τη φωτεινή Ελλάδα του Μητσοτάκη».

Ακολουθεί η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη:

Κύριε Γεωργιάδη, μόλις πριν από δύο εβδομάδες η ΝΔ κέρδισε τις ευρωεκλογές με 9,5 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είστε σίγουροι ότι θα κερδίσετε και τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου;

“Όχι, φυσικά και δεν είμαστε σίγουροι.Μαχόμαστε για να πείσουμε και τον τελευταίο συμπολίτη μας.
Και αυτούς που μας ψήφισαν και αυτούς που δεν μας ψήφισαν.Ο ελληνικός λαός είναι κυρίαρχος.
Δεν έχουμε κάνει συμβόλαιο με κανέναν που μας ψήφισε ότι θα μας ψηφίζει για πάντα.
Άρα, μπροστά μας έχουμε μία απολύτως ανοιχτή εκλογική αναμέτρηση και μία σκληρή μάχη.

Γιατί όμως οι πολίτες να εμπιστευτούν τη ΝΔ; Ποια πιστεύετε ότι είναι η πιο σημαντική διαφορά σας με τον ΣΥΡΙΖΑ;

“Είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι.Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει μία Ελλάδα που θα μας εξισώνει όλους προς τα κάτω.
Θέλει μία Ελλάδα που θα προσομοιάζει στο πολιτικό του πρότυπο, τη Βενεζουέλα.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας άλλος άνθρωπος και η Νέα Δημοκρατία είναι άλλη παράταξη.

Εμείς θέλουμε μία Ελλάδα φιλελεύθερη, που θα υπάρχει επιχειρηματικότητα, χαμηλοί φόροι, ασφάλεια στους δρόμους, πρότυπα σχολεία και ανταγωνιστικά πανεπιστήμια.
Μια χώρα που θα είναι παράδειγμα προς μίμηση.Άρα, ο καθένας επιλέγει στις 7 Ιουλίου ποια Ελλάδα προτιμάει.
Τη σκοτεινή Ελλάδα του Τσίπρα ή τη φωτεινή Ελλάδα του Μητσοτάκη.

Εκτιμάτε ότι θα καταφέρετε να πετύχετε και το στόχο της αυτοδυναμίας, και τι έχετε να πείτε σε εκείνους τους ψηφοφόρους που προβληματίζονται να σας ψηφίσουν γιατί θεωρούν πως έτσι η χώρα θα κάνει πισωγύρισμα;

“Όπως προείπα, είναι μία ανοιχτή εκλογική αναμέτρηση.Όταν βγει το αποτέλεσμα, θα μπορέσω και να το σχολιάσω.

Μέχρι τότε και εγώ και οι υπόλοιποι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, θα είμαστε στους δρόμους, θα σφίγγουμε χέρια και θα μιλάμε με τους ανθρώπους.
Τώρα, αν με ρωτάτε αν θα ήταν καλό να υπάρχει αυτοδυναμία, ναι, το πιστεύω για τον εξής απλό λόγο.
Διότι ο κύριος Τσίπρας έχει ψηφίσει την απλή αναλογική.
Αν γίνει κάποιο ατύχημα και δεν έχουμε κυβέρνηση, οι επόμενες εκλογές θα είναι με απλή αναλογική και μετά θα ξαναέχουμε σταθερή κυβέρνηση στην Ελλάδα τον 22ο αιώνα.Χωρίς σταθερή κυβέρνηση δεν θα έχουμε επενδύσεις και η Ελλάδα θα μπει σε έναν ατέρμονο κύκλο εσωστρέφειας.
Υπενθυμίζω τι έγινε στη γειτονική μας Ιταλία, όταν είχαν την απλή αναλογική, την οποία συνταγματικά απαγόρευσαν.
Είχαν μέσο όρο κυβερνητικής θητείας τους 8 μήνες. Φαντάζεστε τι θα γίνει στην Ελλάδα;

Πιστεύετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξακολουθήσει και μετά τις εκλογές να είναι ο εναλλακτικός ισχυρός πόλος στο πολιτικό σύστημα στη χώρα μας ή συμφωνείτε με όσους προβλέπουν ότι αυτό δεν είναι ξεκάθαρο αυτή τη στιγμή;

“Σε πρώτη φάση, απ΄ ό,τι δείχνουν τα αποτελέσματα των εκλογών, θα είναι.Αλλά αυτό δεν ξέρω αν θα το κρατήσει μέχρι το τέλος της επόμενης τετραετίας.Νομίζω ότι πολύ κρίσιμος παράγοντας θα είναι η είσοδος ή μη στη Βουλή του κυρίου Γιάνη Βαρουφάκη.
Εάν ο κύριος Βαρουφάκης με το «ΜΕΡΑ25» εισέλθει στο ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλάζουν όλα από την αρχή για την Κεντροαριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί όπως αντιλαμβάνεστε ο κύριος Τσίπρας θα έχει να ανταγωνίζεται με έναν επίσης ταλαντούχο δημαγωγό,ίσως και καλύτερο από αυτόν, έναν δημαγωγό που δεν έχει όρια.
Άρα, εκεί θα έχει μεγάλο πρόβλημα ο κύριος Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.Ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει.

Εφόσον σας εμπιστευτεί ο λαός τη διακυβέρνηση της χώρας ποιες θα είναι οι άμεσες προτεραιότητές σας;

‘Αμεσες προτεραιότητές μας θα είναι η μείωση των φόρων, η ασφάλεια και η πάταξη της γραφειοκρατίας.
Όλα αυτά θα γίνουν άμεσα”.

Ο δικός σας στόχος ποιος είναι; Θεωρείτε ότι και ως αντιπρόεδρος της ΝΔ σήμερα, δικαιούστε σε κάθε περίπτωση θέση στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνει πρωθυπουργός;

“Δεν δικαιούμαι απολύτως τίποτα.Κανένας δεν δικαιούται θέση στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Ο πρωθυπουργός πρέπει να έχει τα χέρια του απολύτως ελεύθερα και να φτιάξει την κυβέρνησή του όπως εκείνος νομίζει.Είναι κάπως σαν προπονητής μιας ομάδας.Αυτός βάζει, αυτός βγάζει και στο τέλος, κρίνεται από το αποτέλεσμα.
Άρα λοιπόν, όχι, δεν θεωρώ ότι ως αντιπρόεδρος έχω κάποια ειδικά προνόμια ως προς τη σύνθεση της νέας κυβερνήσεως.

Διαβάστε επίσης