“Στείλε όλα τα έγγραφα της δικογραφίας”

Κάθε ημέρα και η κατάσταση σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη χειροτερεύει. Όλες της οι κινήσεις αποδεικνύονται λανθασμένες και φυσικά αποδομούνται. Όπως η απόφαση της να παρακρατήσει έγγραφα της δικογραφίας με την δικαιολογία ότι αποτελούν απόρρητα έγγραφα, σύμφωνα με την εντολή των αμερικανικών αρχών.

Φυσικά για να χαρακτηριστεί απόρρητο ένα έγγραφο την δικαιοδοσία την έχουν μόνο τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και το Εξωτερικών. Κάτι που φαίνεται να το αγνοεί η κ. Τουλουπάκη. Έτσι ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής, ο οποίος διεξαγάγει την έρευνα για τυχόν ευθύνες της Επικεφαλής της Εισαγγελέως Διαφθοράς την επαναφέρει στη τάξη ζητώντας να αποστείλει τόσο στον Άρειο Πάγο, όσο και στην Ειδική Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής τα έγγραφα που παρανόμως παρακρατεί. Μάλιστα ο κ. Ζαχαρής στην παραγγελία του επισημαίνει πως τα έγγραφα αυτά, τα οποία η κ. Τουλουπάκη τα θεωρεί απόρρητα δεν εμπίπτουν στο άρθρο 253 του ΚΠΔ.

Τι αναφέρει η εντολή

Στην επιστολή-εντολή ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει ξεκάθαρα: «Με το ανωτέρω σχετικό σας γνωρίζουμε ότι από την ελληνική έννομη τάξη ουδεμία απαγόρευση τίθεται στην αναζήτηση κρίσιμων εγγράφων κατά την ποινική προδικασία και ουδεμία υπηρεσία εντός ή εκτός της επικράτειάς μας δικαιούται να θέτει περιορισμούς ή απαγορεύσεις στην ποινική διαχείριση και εκτίμηση κρίσιμων εγγράφων, με μόνη εξαίρεση την προβλεπόμενη από τις διατάξεις του άρθρου 263 του ΚΠΔ.
Κατόπιν αυτού επιβάλλεται να αποστείλετε τόσον προς ημάς, όσον και προς τον Πρόεδρο της ανωτέρω ειδικής Κοινοβουλευτικής επιτροπής κάθε κρίσιμο για την κατά νόμο ποινική διερεύνηση της προκείμενης υποθέσεως έγγραφο, το οποίο συντελεί στην αποκάλυψη της αλήθειας».

Να σημειωθεί ότι το Πρώτο Θέμα την Κυριακή αποκάλυψε έγγραφο του FBI με ημερομηνία την 29η Δεκεμβρίου του 2016, όπου αναφέρεται ότι οι δύο μάρτυρες που προσήλθαν στην αμερικανική υπηρεσία ήταν πρώην εργαζόμενοι στη Novartis Ελλάς. Μάλιστα στην έκθεση φωτογραφίζονται οι δύο κουκουλοφόροι μάρτυρες πάνω στους οποίους στηρίχθηκε η κ. Τουλουπάκη . Υπενθυμίζεται πάντως, ότι τον περασμένο Νοέμβριο η εφημερίδα Καθημερινή παρουσίασε έγγραφο της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη που παραδεχόταν ότι εντόπισε τον «Μάξιμο Σαράφη» από έκθεση του FBI με ημερομηνία 29.12.2016.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την επιστολή του κ. Ζαχαρή προς την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη

 

Διαβάστε επίσης