“Ξένο σώμα” ο Τσακαλώτος – Ο Τσίπρας τον αδειάζει με την πρώτη ευκαιρία!

Τα απανωτά «αδειάσματα» που έχει κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, δείχνουν ξεκάθαρα πως οι σχέσεις του πρωθυπουργού με τον υπουργό του βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους, δίνοντας τροφή στις φήμες το Μαξίμου θα ήθελε να τον «ξεφορτωθεί» με κάποιο τρόπο, ακόμη και με μια θέση επιτρόπου στις Βρυξέλλες.

Όμως, 35 σχεδόν ημέρες πριν από τις πρώτες κρίσιμες κάλπες μετά το 2015 και λίγους μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές, μια «απόλυση» ή «παραίτηση» Τσακαλώτου θα συντάραζε την κυβέρνηση.

Είναι ξεκάθαρο ότι με τις δηλώσεις ή τις κινήσεις του ο Αλέξης Τσίπρας δεν υπολογίζει καθόλου τον πιο «ορθολογιστή» και προσγειωμένο υπουργό, ο οποίος δεν θέλει να «χυθεί η καρδάρα με το γάλα» που μάζεψαν με τόσο κόπο και θυσίες.

Η διάσταση μεταξύ των δύο ανδρών είναι εμφανής κι έχει και παρασκήνιο. Αλλωστε, ο Τσακαλώτος είναι ο άτυπος επικεφαλής της ομάδας των 53+ που αντιπολιτεύεται από… αριστερά στον πρωθυπουργό.

Από την άλλη ο υπουργός Οικονομικών είναι αυτό που λέμε by the book, σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση και δεν θέλει να διαταράξει το κλίμα που οδηγεί σταδιακά στην εξομάλυνση της κατάστασης. Και φυσικά δεν αποδέχεται τις τακτικές «Μαυρογιαλούρου» που ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στο πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης