Ρόι Κάρολ: «Έπινα για να ξεφύγω απ’ την κατάθλιψη και κόντεψα να πεθάνω»

Για το πρόβλημα του με τον αλκοολισμό μίλησε ο Ρόι Κάρολ σε συνέντευξή του στην Daily Mail. O πρώην γκολκίπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, του Ολυμπιακού και του ΟΦΗ έκανε αποκαλύψεις για τη μεγάλη του περιπέτεια.

“Τώρα που είμαστε σε lockdown, ξέρω τι περνάει ο κόσμος. Δεν έχει σημασία πόσο δυνατός είσαι, σε επηρεάζει. Είναι πολύ δύσκολο να κάθεσαι στο σπίτι. Πάλευα για μεγάλο διάστημα και δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν πίστευα ότι θα παίξω ξανά μετά από τόσο καιρό.

Θέλω να καταλάβει ο κόσμος πως είναι πολύ καλό να μιλάς για τα προβλήματά σου. Να ανοίγεσαι. Εγώ έχω μείνει δίχως αλκοόλ πλέον 10 χρόνια. Η κατάθλιψη και το ποτό μπορούν να επηρεάσουν οποιονδήποτε. Έχω να πιω τα τελευταία 10 χρόνια. Είναι μία συνήθεια” ανέφερε ο Βορειοϊρλανδός γκολκίπερ.

Ο Ρόι Κάρολ περιέγραψε πώς έπεσε στην παγίδα του αλκοόλ, θέλοντας να ξεφορτωθεί την κατάθλιψη του, μετά από τον τραυματισμό του στη μέση το 2006. Μάλιστα, ανέφερε ότι θα μπορούσε να έχει πεθάνει.

“Δεν είχα ποτέ έναν τέτοιο μεγάλο τραυματισμό και βυθιζόμουν όλο και περισσότερα σε μία μαύρη τρύπα. Δεν είχα βοήθεια απ’ έξω. Κανείς δεν ήξερε το πρόβλημά μου γιατί δεν μιλούσα. Όλοι νομίζουν ότι είσαι χαρούμενος, αλλά όταν κλείνεσαι στο σπίτι, πίνεις για να ξεχάσεις. Το έκανα για να ξεφορτωθώ την κατάθλιψη. Την επόμενη μέρα είσαι χειρότερα, αλλά ξανακυλάς.

Είχα πολλά ποτά στα χέρια μου, έπινα σαν τρελός. Αν δεν σταματούσα, δεν θα ήμουν σήμερα εδώ. Δεν αισθανόμουν το σώμα μου. Θα μπορούσα να έχω πεθάνει από το αλκοόλ. Δεν με απασχολεί το αλκοόλ πλέον, τα πρώτα τέσσερα ή πέντε χρόνια ήταν δύσκολα”.

Ο Ρόι Κάρολ λίγο πριν έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΟΦΗ και στη συνέχεια του Ολυμπιακού αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή του: “Κοίταξα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και λέω τι κάνω. Αυτό ήταν θα αλλάξω τη ζωή μου. Η σύζυγός μου με κάλεσε πίσω στο σπίτι όταν έκοψα το ποτό και συζητήσαμε”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα