Ρόλο στις εξελίξεις στη Συρία απαιτεί με κάθε τρόπο ο Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θυμήθηκε ξανά τα… σύνορα της καρδιάς του! Ο Τούρκος Πρόεδρος, βλέποντας ότι ο πόλεμος ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία είναι πολύ πιθανός, μπαίνει γερά  στο “παιχνίδι” και θέλει να παίξει ρόλο ρυθμιστή  στις εξελίξεις.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης ο Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Συζήτησαν για τη Συρία και τις εξελίξεις στην περιοχή και συμφώνησαν να μείνουν σε επαφή.

Σε ομιλία του, ο Ερντογάν δήλωσε ενοχλημένος από το… μπρα ντε φερ ανάμεσα σε Πούτιν και Τραμπ. Γνωστοποίησε μάλιστα ότι μετά τον Αμερικανό πρόεδρο, θα μιλήσει και με τον πρόεδρο της Ρωσίας.

Φυσικά, με αφορμή τη Συρία, δεν «ξέχασε» να στείλει κι ένα μήνυμα με αποδέκτη την ελληνική πλευρά. Μίλησε ξανά για τα σύνορα της καρδιάς του. Και για τα «αδέρφια» του που θα σπεύσει στο πλευρό τους.

«Έχουμε φυσικά σύνορα αλλά δεν μπορούμε να βάλουμε όρια στα σύνορα της καρδιάς μας. Όπου έχουμε αδέρφια που μας έχουν ανάγκη, πρέπει να σπεύσουμε», είπε.

Και διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει την επιχείρηση «Κλαδί Ελιάς» στη Συρία, με στόχο τους Κούρδους. «Με τη βοήθεια του Θεού, θα φέρουμε ασφάλεια στο Μανμπίτζ και στο Τελαμπιάτ για να επιστρέψουν οι πολίτες της Συρίας στα σπίτια τους»

Διαβάστε επίσης