Ρωσία: «Δεν έχουμε σχέδια να συμμετέχουμε σε ένα πραξικόπημα στην Ουκρανία»

Η Ρωσία απάντησε στις κατηγορίες της Ουκρανίας

Η Ρωσία ποτέ δεν εκπονούσε σχέδια για να συμμετάσχει σε «πραξικόπημα στην Ουκρανία», την προετοιμασία του οποίου ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμιτρι Πεσκόφ.

«Η Ρωσία δεν είχε κανένα σχέδιο να συμμετάσχει. Ποτέ δεν ασχολείται γενικά με τέτοιες υποθέσεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου, σύμφωνα με τις οποίες η Μόσχα συμμετέχει σε σχέδιο πραξικοπήματος που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

Οι κατηγορίες του Ζελένσκι

Νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, είχε δηλώσει ότι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν πληροφορίες σχετικά με μια πιθανή απόπειρα πραξικοπήματος τον Δεκέμβριο με τη συμμετοχή ατόμων από τη Ρωσία και την Ουκρανία.

 

«Έχουμε προκλήσεις όχι μόνο από τη Ρωσική Ομοσπονδία και πιθανή κλιμάκωση, αλλά και μεγάλες εσωτερικές προκλήσεις. Έλαβα πληροφορίες ότι θα πραγματοποιηθεί πραξικόπημα στη χώρα μας στις 1-2 Δεκεμβρίου», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία έχει τον πλήρη έλεγχο των συνόρων της και είναι έτοιμη για οποιαδήποτε κλιμάκωση με τη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα