ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: “Οι πόντιες γιαγιάδες μου με έμαθαν να μην μισώ”

Μία ανάρτηση με νόημα έκανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, Φίλιππος Σαχινίδης, πόντιος κι αυτός για την επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης από τραμπούκους.

Ο κ. Σαχινίδης εξηγεί στην ανάρτηση του στα social media για το τι του έμαθαν οι πόντιες γιαγιάδες του. Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Σαχινίδη:

«Αυτοί που επιτέθηκαν στον Γιάννη Μπουτάρη ας αποκαλύψουν την φασιστική τους ταυτότητα. Κάνεις δεν τους έχει δώσει το δικαίωμα να επικαλούνται την ποντιακή καταγωγή γι’ αυτό που έκαναν και να κρύβονται πίσω από αυτήν. Μετέτρεψαν την ημέρα μνήμης σε ημέρα ντροπής. Οι κατατρεγμένοι πρόγονοι μας, αυτοί που εξοντώθηκαν στα «αμελε ταμπουρου» αλλά και αυτοί που μετά από πολλά βάσανα ήρθαν στην Ελλάδα ποτέ δεν θα δεχόντουσαν να τους τιμήσει κάποιος με προσφυγή στη βία.

Αν κάτι με δίδαξε η γιαγιά μου Παρθένα Κυριλλίδου είναι να μην μισώ. Αν κάτι με δίδαξε η γιαγιά μου η Αναστασία Σαχινίδου τουρκόφωνη πόντια που ανέβηκε στα βουνά με τον άντρα της τον οποίο τελικά σκότωσαν οι Τσέτες με βίαιο τρόπο και έχασε τρία παιδιά στην Τουρκία είναι να μην μισώ. Θα τους είμαι πάντα ευγνώμων γιατί με τα λίγα γράμματα που ήξεραν μου δίδαξαν στα παιδικά μου χρόνια πράγματα που δεν θα κατάφερναν ποτέ να μου τα διδάξουν πολλοί καθηγητές με διδακτορικά που συνάντησα στη μετέπειτα πορεία μου.»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα