Σαρηγιάννης: «Δεν έχουμε επαρκή στοιχεία για την Όμικρον 2»

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης συνοψίζει ό,τι γνωρίζουμε για την υποπαραλλαγή Ομικρον 2 που ανησυχεί την διεθνή επιστημονική κοινότητα

Την ώρα που τα κρούσματα, όσο και οι σκληροί δείκτες της πανδημίας παραμένουν σε σταθερά υψηλά νούμερα, ανησυχία προκαλεί η νέα υπομετάλλαξη της Όμικρον, η Όμικρον 2.

«Είναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι για την Όμικρον 2. Έχει αυξημένη μεταδοτικότητα, όχι υπερβολική, σε σχέση με την Όμικρον», είπε, μιλώντας στο MEGA , ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ.

Η λύση

Λύση και για αυτήν τη μετάλλαξη, είναι η τρίτη δόση του εμβολίου σύμφωνα με τον καθηγητή. «Η τρίτη δόση δίνει ικανοποιητική κάλυψη. Η λύση είναι να γίνει η τρίτη δόση». Επιβαρυντικός παράγοντας για την πανδημία είναι το κρύο και η ελαφριά κάμψη των εμβολιασμών.

Μεταδοτικότητα

«Το κρύο βοηθάει στη μεταδοτικότητα του ιού. Ο παράγοντας που επιβραδύνει την αποκλιμάκωση είναι και ο χαμηλότερος ρυθμός εμβολιασμού με τρίτη δόση».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, αν δεν χορηγηθεί άμεσα η τρίτη δόση του εμβολίου, υπάρχει η πιθανότητα «να ταλανιζόμαστε πέραν του Φλεβάρη, και τον Μάρτη, με την Όμικρον και την Όμικρον 2».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα