Σχεδιασμός απαξίωσης από τη Γεννηματά για τους δελφίνους

Εάν δεν έχουν διεξαχθεί οι εκλογές του ΚΙΝΑΛ, τότε η πρόεδρος του κόμματος θα προσπαθήσει να… σπείρει τις δικές της νάρκες στους δελφίνους

Εδώ και καιρό κυκλοφορεί το σενάριο ότι, μόλις πάρουμε ανάσα από τον κορωνοϊό κι έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, με στόχο να κεφαλοποιήσει αφενός μεν την επιτυχημένη σε γενικές γραμμές διαχείριση της πανδημίας, αφετέρου δε να καθαρίσει τον δρόμο από τη νάρκη της απλής αναλογικής που «έσπειρε» ο Τσίπρας.

Από την απόφαση του πρωθυπουργού θα εξαρτηθεί και το τι θα συμβεί με τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ. Εάν δεν έχουν διεξαχθεί οι εκλογές του ΚΙΝΑΛ, τότε η Φώφη Γεννηματά θα προσπαθήσει να… σπείρει τις δικές της νάρκες στους δελφίνους. Κατ’ αρχάς, θα μετρήσει πολύ που θα είναι υποψήφιοι οι Νίκος Ανδρουλάκης, ο Παύλος Γερουλάνος, ακόμη και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Και στο «μαγειρείο» της Χαριλάου Τρικούπη ποντάρουν στο ότι ο κ. Γερουλάνος δεν θα έχει τύχη στην Α΄  Αθήνας απέναντι στον Κώστα Σκανδαλίδη. Τι θα συμβεί εάν ο Νίκος Ανδρουλάκης του προταθεί να είναι υποψήφιος στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθήνας, όπου στο τέλος η Γεννηματά θα του πάρει την έδρα; Ή θα δεχθεί να τον βάλει απέναντι στον Ανδρέα Λοβέρδο στον Βόρειο Τομέα.

Και ο «σχεδιασμός» είναι να απαξιώσει την υποψηφιότητά τους. Διότι, εάν δεν εκλεγούν, πώς θα μπορούν να υψώσουν ανάστημα στην κα Γεννηματά στις εσωκομματικές εκλογές; Απλά, επειδή τα έξυπνα πουλιά από τη μύτη πιάνονται, καλό είναι να σκεφθούν όλοι αυτοί οι «ειδήμονες», ότι εάν το ΚΙΝΑΛ παραμείνει στα δημοσκοπικά ποσοστά στις πρόωρες εκλογές το πιθανότερο είναι να την παραιτήσουν οι ίδιοι οι υποστηρικτές της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα