Σε ετοιμότητα ο Δήμος Αθηναίων – Ανοίγουν θερμαινόμενοι χώροι για την προστασία των αστέγων από το κρύο 

Ο Δήμος Αθηναίων εν όψει των ψυχρών μαζών που θα κατακλύσουν τη χώρα, προνοεί για την φιλοξενία, την ζεστασιά και την προστασία του ευάλωτου πληθυσμού της πόλης

Σε πλήρη ετοιμότητα για την προστασία των αστέγων της πόλης από την επερχόμενη κακοκαιρία βρίσκεται ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων. Μετά την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επιδείνωση του καιρού και χαμηλές θερμοκρασίες ο Δήμος ανοίγει χώρους, όπου ο ευάλωτος πληθυσμός της πόλης μπορεί να φιλοξενηθεί, να ζεσταθεί και να προστατευθεί.

Συγκεκριμένα, από σήμερα 17 Δεκεμβρίου στις 20.00 και για όσο επικρατήσουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ανοίγει σε 24ωρη βάση τo Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Ταϋγέτου 60 – τηλ: 210.2011151 &  210.2235605), στο οποίο οι συμπολίτες μας μπορούν να λάβουν έτοιμα γεύματα, κουβέρτες και ό,τι άλλο χρειαστούν από το προσωπικό του Δήμου. Πριν την είσοδο στο χώρο οι πολίτες θα υποβληθούν σε RapidTest.

 

Παράλληλα, το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων (Αχαρνών 1-3), θα διαθέτει θέσεις στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, όπου οι άστεγοι μπορούν να βρουν ένα ζεστό κρεβάτι το βράδυ, αλλά και να διαμείνουν ολόκληρη την ημέρα. Και εκεί, κατά την είσοδο των πολιτών στον χώρο θα πραγματοποιούνται rapid test.

 

Παράλληλα, οι ομάδες του “Street Work” του Κ.Υ.Α.Δ.Α. θα βρίσκονται όλο το 24ωρο στους δρόμους της πόλης προκειμένου να εντοπίσουν άστεγους και να τους προσφέρουν ζεστά ροφήματα, φαγητό και κουβέρτες. Επιπλέον, θα τους ενημερώνουν για τους διαθέσιμους θερμαινόμενους χώρους όπου μπορούν να βρουν καταφύγιο για να προστατευτούν από το κρύο.

 

Τέλος, τίθεται σε 24ωρη λειτουργία το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (210-5246515-6), προκειμένου να δέχεται τηλεφωνικές αναφορές από πολίτες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια.  Αναφορές για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι μπορούν να γίνονται επίσης στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595 και στο 210.5277000.  

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα