Σε λίγες ώρες (ή ημέρες) η συγκρότηση του «ΣΥΡΙΖΑ Νο 2» με την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου

Περισσότερους από 10 βουλευτές θα έχει η νέα κοινοβουλευτική ομάδα που θα κάνει πρεμιέρα με Χαρίτση στην συζήτηση του προϋπολογισμού

«Κλείδωσε» η έξοδος της ομάδας «6+6» υπό την Έφη Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι λοιπόν, ακόμη κι εντός των επόμενων ωρών θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Στις ημέρες που ακολούθησαν της τηλεσύσκεψης της Κυριακής αυξήθηκαν οι πιέσεις προς την Έφη Αχτσιόγλου και τον Αλέξη Χαρίτση να λάβουν οριστικές αποφάσεις διότι «δεν αντέχουν άλλο στο κόμμα Κασσελάκη», όπως ειπώθηκε από πολλά μέλη.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως ήδη έχουν βρεθεί οι δέκα βουλευτές μαζί με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτυ Πέρκα που έχουν αποχωρήσει εδώ και 15 ημέρες και θα σχηματιστεί η νέα κοινοβουλευτική ομάδα, ο «ΣΥΡΙΖΑ Νο 2». Κύκλοι της ομάδα Αχτσιόγλου επιμένουν ότι πέραν των Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξη Χαρίτση, Νάσο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου και Μερόπη Τζούφη θα αποχωρήσουν άλλοι δύο τουλάχιστον βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που προς ώρας δεν έχουν εκδηλωθεί.

Επίσης έχουν γίνει επαφές και με τους δύο ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από την Πλεύση Ελευθερίας, τον Μιχάλη Χουρδάκη και την Αρετή Παπαϊωάννου (μάνα και γιος) για να ενταχθούν στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Τέλος όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές «κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού πριν από τα Χριστούγεννα θα γίνει η επίσημη πρεμιέρα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία θα έχει εκτός απροόπτου επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα