Σεμινάριο του Ν.Ε.Ο.

Για επιτακτική ανάγκη μιας νέας οικονομίας υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Σεμινάριο με τίτλο «προκλήσεις και ευκαιρίες για μια νέα  οικονομία  υπό ο πρίσμα της κλιματικής αλλαγής, προώθηση της καινοτομίας για βιώσιμη ανάπτυξη» πραγματοποιήθηκε  το μεσημέρι στην Ακαδημία Αθηνών από το «Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο Ναβαρίνου» Ν.Ε.Ο.  (Navarino Environmental Observatory) και την πρεσβεία της Σουηδίας.

Στην εκδήλωση  που έγινε  υπό την αιγίδα της Προεδρίας  της Δημοκρατίας παρέστησαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, η ΑΒΥ πριγκίπισσα  Βικτώρια  της Σουηδίας, ο αναπληρωτής  υπουργός Περιβάλλοντος  κ. Σωκράτης Φάμελλος, η πρέσβης της Σουηδίας κα Σαρλώτ Σαμελίν, ο πρόεδρος  του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών  και πρώην Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Αντώνης Κουνάδης  κ.ά.

Κεντρικά θέματα  του Σεμιναρίου ήταν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται για μια νέα οικονομία υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής, καθώς και προτάσεις προώθησης της καινοτομίας για βιώσιμη ανάπτυξη.

Έμφαση δόθηκε  επίσης  στις ευκαιρίες  που απορρέουν από τις κλιματικές έξυπνες  επενδύσεις που οδηγούν την αναμόρφωση της Ευρώπης τον 21ο αιώνα. Κατά τη διάρκεια των ομιλιών τονίστηκε η ολοκληρωμένη  διαχείριση  των φυσικών πόρων για την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης και ο ρόλος της καινοτομίας της επιχειρηματικότητας  και των επενδύσεων  για την κλιματική μετάβαση  παγκοσμίως.

Ο πρόεδρος τη Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος ανταλλάσσει χειραψία με τη Σουηδή πριγκίπισσα Βικτώρια

Η δραστηριότητα αυτή, όπως τόνισε ο πρόεδρος  του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών κ. Κουνάδης, ήταν έμπνευση του αειμνήστου Βασιλείου Κωνσταντινοπούλου, συνεχίζεται μέχρι σήμερα με μεγάλη επιτυχία από τον γιο του Αχιλλέα και τους άξιους συνεργάτες του, μιας υποδειγματικής και για πρώτη φορά  πραγματοποιουμένης στην χώρα μας, στενής συνεργασίας τριών επιστημονικών φορέων: του Ιδιωτικού τομέα, του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης και της Ακαδημίας Αθηνών.

Ο κ. Αντώνης Κουνάδης ενώ ομιλεί στο Σεμινάριο

Το επιτελούμενο στο κεντρικό αυτό διδακτικό, ερευνητικό και γενικότερα  επιστημονικό έργο, είναι –κατά τον κ. Κουνάδη– πραγματικά  πρωτοποριακό, χάρις στην εξαίρετη συνεργασία  Ελλήνων επιστημόνων από την Ακαδημία Αθηνών, με ομοτέχνους συναδέλφους  τους του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, του κέντρου Bert Bolin πολλών άλλων γνωστών Ινστιτούτων και Ιδρυμάτων  από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Διαβάστε επίσης