Σφοδρή επίθεση Χαρίτση σε Σαμαρά

«Τι μήνυμα στέλνει σε όλη τη χώρα ο πρώην πρωθυπουργός, όταν μιλάει για «λαθροεπικοισμό»;», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Τα καρφιά του εξαπέλυσε στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης σε σημερινή συνέντευξή του.

Αφορμή για τον κ. Χαρίτση στάθηκε τα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς στο 13ο συνέδριο της ΝΔ. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα κατά την παρουσία του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» απηύθυνε και ερώτηση στον πρωθυπουργό «για το αν συμφωνεί ο κ. Μητσοτάκης με την τοποθέτηση Σαμαρά περί λαθροεποικισμού και πάση θυσία αποδέσμευση από τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Χαρίτσης είπε: «Τι μήνυμα στέλνει σε όλη τη χώρα ο πρώην πρωθυπουργός, όταν μιλάει για «λαθροεπικοισμό»;». «Οι ξενοφοβικές και μισαλλόδοξες αντιδράσεις που βλέπουμε στις τοπικές κοινωνίες καλλιεργήθηκαν από τη ΝΔ όλο το προηγούμενο διάστημα. Περιμένουμε ο κ. Μητσοτάκης να ξεκαθαρίσει αν υιοθετεί αυτές τις απόψεις όπως εκφράστηκαν στο συνέδριο του κόμματός του». Ο εκπρόσωπος τύπου υπενθύμισε: «Οσα είπε ο κ. Σαμαράς για αποδέσμευση από την Συμφωνία των Πρεσπών, υπήρξε η κεντρική ρητορική της ΝΔ προεκλογικά» και διερωτήθηκε «Θα τηρήσει και θα τιμήσει τελικά η κυβέρνηση τη Συμφωνία;».

Αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά λέγοντας: «Πρέπει η κυβέρνηση να μας πει ποια είναι τελικά η πολιτική της» και ξεκαθάρισε «εμείς ασκούμε εποικοδομητική κριτική. Η Ελλάδα πρέπει να κρατήσει πιο ενεργητική στάση απέναντι στην Τουρκία».

Χαρίτσης για το κοινωνικό μέρισμα

Τέλος, για το κοινωνικό μέρισμα υποστήριξε: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάλυψε με τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος περισσότερα από 3,5 εκατ. συμπολίτες μας, αυτούς που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση. Τότε η ΝΔ μιλούσε για «ελεημοσύνη» και «ψίχουλα». Και τώρα δίνει μέρισμα σε 200.000 μόνο ανθρώπους».

 

Διαβάστε επίσης