Σεισμός στην Αλβανία: Συνεχίζει να «κουνιέται» η χώρα

Τουλάχιστον 1300 μετασεισμοί έχουν σημειωθεί. Τι λέει ο Αλβανός σεισμολόγος Ράπο Ορμένι

Στα μαύρα «έντυσε» μία ολόκληρη χώρα ο ισχυρός σεισμός τις 26ης Νοεμβρίου στην Αλβανία καθώς άφησε πίσω του τουλάχιστον 50 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και ανυπολόγιστες καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Σήμερα, ωστόσο η γη εξακολουθεί να «τρέμει», αφού οι μετασεισμοί δεν λένε να σταματήσουν. Από το πρωί της 26ης Νοεμβρίου, όταν σημειώθηκε ο καταστροφικός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Αλβανία, καταγράφηκαν 1300 μικρότεροι σεισμοί στο Δυρράχιο και σε άλλες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Αλβανό σεισμολόγο Ράπο Ορμένι, όπως μεταδίδει το αλβανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «ΑΤΑ».

«Είναι μια φυσιολογικοί διαδικασία», λέει ο σεισμολόγος

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι μια φυσιολογική διαδικασία που χρειαζόταν για να απελευθερωθεί η ενέργεια της γης μετά τον κύριο σεισμό.

«Οι άνθρωποι πρέπει να συνηθίσουν τους σεισμούς, παρόλο που δεν έχουν βιώσει έναν έντονο σεισμό όπως αυτόν της 26ης Νοεμβρίου, τα τελευταία 40 χρόνια», είπε ο σεισμολόγος και πρόσθεσε: «Είναι φυσιολογική η απελευθέρωση της ενέργειας από τη σεισμική ζώνη. Δεν υπάρχει λόγος για πανικό».

 

Διαβάστε επίσης