Σημαντική διεθνής αναγνώριση για την Alpha Bank

Σε «Best Issuing Bank Partner in Southern Europe για το 2017» αναδείχθηκε προ ημερών η Αlpha Bank από τον διεθνή οργανισμό International Finance Corporation (IFC). 

Το IFC είναι μέλος του ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας και η σπουδαία αναγνώριση για την ελληνική τράπεζα έγινε στο πλαίσιο του Global Trade Finance Programme (GTFP), ως αποτέλεσμα της συνεχούς στήριξης που παρέχει η Alpha Bank στην εξωστρεφή ελληνική επιχειρηματικότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Alpha Bank εντάχθηκε στο πρόγραμμα GTFP τον Ιανουάριο του 2017 και σε αυτό το διάστημα παρουσίασε ταχεία και πλήρη απορρόφηση του προγράμματος από τους πελάτες της.

Το πρόγραμμα GTFP τού IFC ενισχύει τις δραστηριότητες διεθνούς εμπορίου και την ανταγωνιστικότητα των συνεργαζομένων τραπεζών, και δίνει έμφαση στον εξαγωγικό τομέα, καλύπτοντας τον κίνδυνο μεμονωμένων συναλλαγών διεθνούς εμπορίου. Μέσω ενός επεκτεινόμενου δικτύου, στο οποίο συμμετέχουν ήδη περισσότερες από 600 συνεργαζόμενες τράπεζες σε όλο τον κόσμο, το GTFP προσφέρει την απαραίτητη στήριξη και ρευστότητα για εμπορικές συναλλαγές, εξασφαλίζοντας σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις πρόσβαση σε διεθνείς εμπορικές συναλλαγές. Το 2017 παρείχε στήριξη σε συναλλαγές αξίας άνω των 6,3 δισ. δολαρίων στον τομέα του διεθνούς εμπορίου.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο εντεταλμένος γενικός διευθυντής της Alpha Bank, Κωνσταντίνος Ρ. Δορκοφίκης, δήλωσε ότι η σημαντική για την τράπεζα διάκριση αναδεικνύει τη δέσμευση της Alpha Bank στην προώθηση των δραστηριοτήτων διεθνούς εμπορίου στις ελληνικές επιχειρήσεις και ενισχύει περαιτέρω τη συνεργασία μας με το IFC. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι μέσω του GTFP, η ελληνική συστημική τράπεζα θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον εξαγωγικό προσανατολισμό και τις αναπτυξιακές ευκαιρίες των πελατών της, στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και απαιτητικό διεθνές περιβάλλον.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα