Σιούφας: Εθνική ανάγκη ο αγωγός Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη

Εθνική ανάγκη χαρακτήρισε την κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη ο Δημήτρης Σιούφας. Ο πρώην υπουργός και πρώην Πρόεδρος της Βουλής, με αφορμή την διήμερη επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα και τις επαφές του με την κυβέρνηση, δήλωσε πως  «η κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη είναι έργο ιδιαίτερης γεωπολιτικής και οικονομικής σημασίας όχι μόνο για τις άμεσα εμπλεκόμενες χώρες, την Ελλάδα, τη Ρωσία και τη Βουλγαρία, αλλά και για την Ευρώπη και τις διεθνείς αγορές ενέργειας».

 Αναλυτικά η δήλωσή:

«Αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός ότι κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα και στις συναντήσεις του με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τέθηκε και πάλι το ζήτημα της κατασκευής του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Από το τέλος του 2009 μέχρι σήμερα, έχω κατ’ επανάληψη επισημάνει με δημόσιες δηλώσεις και παρεμβάσεις μου την εθνική ανάγκη να αναλάβουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την υλοποίηση του έργου αυτού με την τριμερή διακρατική συμφωνία, την οποία επικρότησε τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και οι Η.Π.Α η οποία ήταν κατάκτηση για την ευρύτερη περιοχή.

Γιατί η κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη είναι έργο ιδιαίτερης γεωπολιτικής και οικονομικής σημασίας όχι μόνο για τις άμεσα εμπλεκόμενες χώρες, την Ελλάδα, τη Ρωσία και τη Βουλγαρία, αλλά και για την Ευρώπη και τις διεθνείς αγορές ενέργειας.

Και φυσικά η πραγματοποίηση της κατασκευής του και η λειτουργία του θα αποτελέσουν μεγάλη εθνική επιτυχία που θα ανήκει σε όλους μας.

Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τη νέα συγκυρία και τη δυναμική που αναπτύσσεται και με συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες προς κάθε κατεύθυνση να συμβάλουμε καθοριστικά στην επανεργοποίηση της Διακρατικής Συμφωνίας του Μαρτίου του 2007, έργο και αυτό της Κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή και στην έναρξη κατασκευής του έργου αυτού.»

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης