Σκευωρία Novartis: Βγαίνουν οι «κουκούλες» – Τυφώνας για Τουλουπάκη

Κατά αντιπαράσταση εξέταση των «κουκουλοφόρων» Μάξιμου Σαράφη και Κατερίνας Κελέση ζήτησε ο μάρτυρας Κ. Φρουζής από την ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου… Με δεδομένο ότι πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που είχαν οικονομικό συμφέρον, η μπάλα παίρνει την Τουλουπάκη που τους «προστάτευε»…

Η σκευωρία Novartis ξανά στο προσκήνιο.

Η ανακρίτρια κα Αλεβιζοπούλου, μετά την ανάρρωσή της, ξεκίνησε εκ νέου την έρευνα της υπόθεσης με καταθέσεις μαρτύρων, αρχικά με τον πρώην υπ. Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Κοντονή, και στη συνέχεια με το πρώην σημαντικό στέλεχος της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή, πρόσωπο-κλειδί στην παραπάνω υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, και οι δύο καταθέσεις ήταν άκρως αποκαλυπτικές για τους «εγκεφάλους» της πολιτικής αυτής σκευωρίας εις βάρος των δέκα προβεβλημένων πολιτικών προσώπων.

Τι κατέθεσε ο Κοντονής

Ο Σταύρος Κοντονής κατέθεσε ότι η αρχική έρευνα για τη Novartis επικεντρώθηκε στις συνταγογραφήσεις επ’ ωφελεία της εταιρείας μεγάλου αριθμού γιατρών που αύξησαν κατά πολύ τη φαρμακευτική δαπάνη. Όμως, κατά τη διάρκεια της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι μεγάλη μερίδα των γιατρών ήταν πρόσωπα φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή η αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης εγκρίθηκε από στελέχη των τότε κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι «εγκέφαλοι» του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώθηκαν στα στελέχη αυτά χωρίς καν να ασχοληθούν με τους γιατρούς…

Για να αποδοθούν όμως ευθύνες στα πολιτικά πρόσωπα, έπρεπε να «εφευρεθούν» ψευδομάρτυρες που δήθεν γνώριζαν για μίζες και οικονομικά νταραβέρια, οι ψευδομάρτυρες αυτοί να ενδυθούν τον μανδύα του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος από την Εισαγγελία Διαφθοράς, ώστε να καταθέτουν ατιμώρητα δήθεν επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος των πολιτικών.

Βέβαια, αργότερα ελλείψει στοιχείων αυτής της μορφής, οι φάκελοι των οκτώ από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα –που ενέπλεξε το δικαστικό σκέλος του ΣΥΡΙΖΑ–  αρχειοθετήθηκαν…

Το θέμα όμως της σκευωρίας αυτής δεν τελειώνει εδώ, αφού τόσο ο θιγόμενος πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όσο και άλλα πολιτικά πρόσωπα που ενέπλεξαν οι τοποτηρητές του ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη έχουν ήδη στραφεί δικαστικά εναντίον των σκευωρών, υιοθετώντας τη ρήση του Μεσσήνιου πολιτικού «μέχρι τέλους!»…

Κατάθεση-κλειδί του Κ. Φρουζή

Το δεύτερο σημαντικό γεγονός της τρέχουσας εβδομάδας ήταν η κατάθεση του μάρτυρα Κωνσταντίνου Φρουζή, κεντρικού προσώπου στην εν λόγω υπόθεση. Και με την κατάθεσή του αρχίζει πλέον να «ξυλώνεται το πουλόβερ» της πρωτοφανούς αυτής στημένης σκευωρίας.

Ο Κ. Φρουζής ζήτησε την κατά αντιπαράσταση εξέταση των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων Μάξιμου Σαράφη και Κατερίνας Κελέση, με τα φυσικά πρόσωπα των Φιλίστωρα Δεσταμπασίση και Μαρίας Μαραγγέλη αντιστοίχως.

Και αυτό διότι τα παραπάνω φυσικά πρόσωπα είχαν δώσει κατάθεση για την υπόθεση Novartis στις αμερικανικές Αρχές, προσδοκώντας οικονομικό όφελος.

Με δεδομένο ότι είναι ήδη γνωστό ότι τα φυσικά πρόσωπα (Δεσταμπασίδης και Μαραγγέλη) είναι τα ίδια με τους «κουκουλοφόρους» (Σαράφη και Κελέση),  καταρχήν θα αποδειχθεί ότι παρανόμως η κα Τουλουπάκη εισηγήθηκε και πέτυχε να χαρακτηριστούν οι παραπάνω ως «μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος».

Βεβαίως, αντικείμενο της έρευνας είναι και η πιθανή εμπλοκή στα παραπάνω του πολιτικού προϊσταμένου της κας Τουλουπάκη, πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης, για Θέματα Διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Στο σημείο αυτό, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι καταπέλτης για την παράνομη «ένδυση» των Σαράφη και Κελέση, διά χειρός Τουλουπάκη, είναι και το περιεχόμενο του πορίσματος του εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχαρή, το οποίο ήδη συμπεριλαμβάνεται στον φάκελο Novartis που ερευνά η ανακρίτρια κα Αλεβιζοπούλου.

Η εν λόγω ανακρίτρια αναμένεται να προβεί στην κλήση των παραπάνω αναφερομένων προσώπων και βεβαίως, έστω και μετά από τρία χρόνια, να ανακληθεί η παράνομη προστασία τους, να αφαιρεθούν οι κουκούλες και να επωμιστούν τις ευθύνες που τους βαρύνουν για τις παράνομες πράξεις τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα