ΣΟΚ για την TUI με ζημιές 3,2 δις ευρώ το 9μηνο του 2020

Στοιχεία που σοκάρουν ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος γίγαντας του τουρισμού, η εταιρεία ταξιδίων TUI. Οι περικοπές των προγραμμάτων διακοπών και των δρομολογίων κρουαζιερών στην Ευρώπη λόγω της πανδημίας οδήγησαν σε ζημιές 3,2 δις. δολαρίων τον ταξιδιωτικό όμιλο TUI, ο οποίος ζητά έκτακτη βοήθεια από τη γερμανική κυβέρνηση.

Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα πως θα αυξήσει τα μέτρα εξοικονόμησης κόστους κατά περαιτέρω 100-400 εκατ. ευρώ για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της κρίσης, που την έχουν φέρει στο χείλος της κατάρρευσης, μεταδίδουν οι FT.

Τα έσοδα στο τέλος Σεπτεμβρίου, κατέγραψαν πτώση 58% στα 7,9 δις. ευρώ, ενώ η εταιρεία κατέγραψε προ φόρων ζημιές 3,2 δις. ευρώ, έναντι κερδών 692 εκατ. ευρώ το 2019.

Σημειώνεται πως η TUI εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα χρηματοδότηση 1,8 δις. ευρώ από ένα consortium επενδυτών, τραπεζών και του στηριζόμενου από το γερμανικό κράτος ταμείου οικονομικής στήριξης.

Στο πλαίσιο της χρηματοδότησης, ο μεγαλύτερος μέτοχος της TUI, ο Ρώσος επιχειρηματίας Alexei Mordashov, θα αυξήσει το μερίδιό του, που σήμερα ανέρχεται σε 25%.

Ο όμιλος ανέφερε πως η ζήτηση για ταξίδια για το επόμενο καλοκαίρι αυξάνεται και πως το 50% του προγράμματός της για τον Μάιο του 2021 είναι «κλεισμένο». Οι μέσες τιμές για τις θερινές διακοπές το επόμενο έτος είναι 14% πάνω από τα επίπεδα του 2019.

Ωστόσο, η TUI προειδοποίησε πως το 2021 θα είναι μια «μεταβατική χρονιά» και πως τα ταξίδια δεν θα επιστρέψουν στα προ-Covid επίπεδα πριν το 2022.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα