Στην «μάχη» της πρόκρισης, ρίχνεται η εθνική νέων

Αρχίζουν αύριο (13/11) οι αγώνες του 4ου προκριματικού ομίλου για το Euro 2019-20

Έτοιμη να παλέψει για να εξασφαλίσει το «εισιτήριο» που οδηγεί στην «Elite Round» του Euro 2019-20 είναι η εθνική U19. Οι «γαλανόλευκοι» βρίσκονται στο Βέλγιο, όπου αρχίζουν από αύριο (13/11) οι αναμετρήσεις του 4ου προκριματικού ομίλου.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας θα κάνει πρεμιέρα με το αντίστοιχο από την Αλβανία (13/11, 20:30). Ακολουθούν οι αναμετρήσεις με Ισλανδία (16/11, 20:30) και τους οικοδεσπότες Βέλγους (19/11, 15:30). Με βασικό στόχο τη μια από τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν απευθείας στην επόμενη φάση.

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Νίκος Κεχαγιάς, δήλωσε (στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ): «Είμαι της άποψης ότι πρέπει να κρατάμε χαμηλά τους τόνους και δεν θα αποκλίνω από αυτή τη γραμμή, ωστόσο θα εκφράσω συγκρατημένη αισιοδοξία, μιας και είμαστε σωστά προετοιμασμένοι, διαθέτουμε μια καλή ομάδα και θα διεκδικήσουμε την πρόκριση.

Ο όμιλος έχει ξεκάθαρο φαβορί, το Βέλγιο, τόσο λόγω δυναμικότητας όσο και λόγω έδρας. Η Ισλανδία και η Αλβανία είναι επίσης δυνατές ομάδες, αλλά στα μέτρα μας.

Χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή, σεβασμός στους αντιπάλους και αγωνιστικότητα, καθώς οι αποστάσεις ανάμεσα στις ομάδες έχουν μικρύνει σε όλα τα επίπεδα δυναμικότητας».

Η διοργάνωση αρχίζει με την προκριματική φάση, όπου συμμετέχουν 52 ομάδες. Οι οποίες χωρίζονται σε 13 ομίλους των 4 ομάδων ο κάθε ένας.

Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας κάθε ομίλου και η μία καλύτερη τρίτη ομάδα από τις βαθμολογίες όλων των ομίλων.

Στην «Elite Round» παίρνουν μέρος 28 ομάδες. Απευθείας η πρώτη ομάδα του ranking της UEFA για την κατηγορία των Νέων κατά την τρέχουσα περίοδο, δηλαδή η Πορτογαλία.

Καθώς και οι 27 ομάδες που απέκτησαν δικαίωμα συμμετοχής από την προκριματική φάση. Χωρίζονται σε επτά ομίλους των 4 ομάδων ο κάθε ένας. Στην τελική φάση προκρίνονται οι επικεφαλής των 7 ομίλων.

Στην τελική φάση θα συμμετέχουν 8 ομάδες και συγκεκριμένα, η διοργανώτρια Β. Ιρλανδία και τα 7 αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα που θα προκριθούν από την «Elite Round».

 

Διαβάστε επίσης