Στην Θεσσαλονίκη για Τούμπα και Καυτανζόγλειο ο Αυγενάκης (pic)

Με τη Μαρία Αντωνίου, Διευθύντρια γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συναντήθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού έκανε γνωστούς τους λόγους με ανάρτησή του στο Twitter στην οποία ανέφερε:

«Η πορεία της υπόθεσης νέας Τούμπας, τα απαραίτητα χρησιμοποίησης Καυτανζογλειου από ΠΑΟΚ, η δημιουργία Ναυταθλητικου Κέντρου στην Καστοριά. Στο επίκεντρο η αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων Β. Ελλάδας.»

Νωρίτερα σήμερα το πρωί είχε συνάντηση στο Διοικητήριο με τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Θεόδωρο Καράογλου.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Αυγενάκης θα έχει όπως επισημάνθηκε από τον κ. Καράογλου τη δυνατότητα να επισκεφθεί υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις να συναντηθεί με αθλητικούς παράγοντες και να συζητήσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη σε επίπεδο αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών αλλά και σε επίπεδο προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι.

«Υποδεχόμαστε τον υφυπουργό με την ελπίδα και τη σιγουριά ότι το διήμερο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη θα είναι γόνιμο και παραγωγικό», τόνισε ο κ. Καράογλου, χαρακτηρίζοντας τον αθλητισμό βασικό συστατικό του πολιτισμού και της ίδιας της ζωής.

«Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να σταθεί για μια ακόμη φορά στο πλευρό της Βόρειας Ελλάδας, της Μακεδονίας και της Θράκης, να δρομολογήσει λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν γιατί θέλουμε η καρδιά του αθλητισμού, όπως στο παρελθόν έτσι και πάλι, να χτυπάει πολύ δυνατά στην Μακεδονία και τη Θράκη. Το έχουμε ανάγκη και πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει πράξη», επεσήμανε ο κ. Καράογλου.

Από την πλευρά του ο κ. Αυγενάκης, ανέφερε ότι θα συνεχιστεί εντατικά η δουλειά για την ενίσχυση και ανάδειξη υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων. Η εντολή του πρωθυπουργού είναι ξεκάθαρη «δώστε χώρο στη νέα γενιά, στον αθλητισμό, κυρίως στον ερασιτεχνικό». Είναι προτεραιότητα, είναι η βάση της αθλητικής πυραμίδας, όπως είπε.

«Είμαστε εδώ για να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας, πράγμα το οποίο έχει ήδη γίνει και με την Περιφέρεια και με τη δημοτική αρχή και με τις δυο διοικήσεις των αθλητικών μας κέντρων και με όλους τους αθλητικούς φορείς, σωματεία, και με όλα τα αθλήματα ώστε να καταφέρουμε σύντομα η Θεσσαλονίκη να βρεθεί ξανά εκεί που ήταν παλαιότερα», τόνισε ο κ. Αυγενάκης σημειώνοντας ότι «η Θεσσαλονίκη είναι αθλητικομάνα, υπήρξε μια περίοδος που σημειώθηκε άνθιση από νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις. Από τότε και μετά υπήρξε μαράζωμα. Στο χέρι μας είναι τώρα με πολύ μεθοδικότητα και με σεβασμό και στο τελευταίο ευρώ που έχουμε στα ταμεία του κράτους ή μπορούμε να απορροφήσουμε να προχωρήσουμε σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, σε ενεργειακή αναβάθμιση, σε εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων και σε κάποια άλλα έργα, τα οποία θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε πολύ συγκεκριμένα το αμέσως επόμενο διάστημα», τόνισε ο υφυπουργός.

«Η αθλητική οικογένεια της χώρας έχει ανάγκη από πραγματική αγάπη και ενδιαφέρον πράγματα το οποίο υπηρετεί και το κάνει η κυβέρνησή μας», επεσήμανε ακόμη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα