Στις 4 Μαΐου η αργία της εργατικής Πρωτομαγιάς  

Μετά από απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη

Μετατίθεται σε άλλη ημερομηνία η εργατική Πρωτομαγιά, που φέτος «πέφτει» το Μεγάλο Σάββατο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενημερώνει ότι με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2021 μετατίθεται για την Τρίτη 4 Μαΐου 2021.

Είχε προηγηθεί, χθες, η ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) με την οποία προκήρυττε 24ωρη πανελλαδική απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά την Τρίτη, 4 Μαΐου. Στην προκήρυξη της απεργίας για την Πρωτομαγιά η ΓΣΕΕ επισήμαινε ότι «την ώρα που οι εργαζόμενοι και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βιώνει τα τραγικά προβλήματα της πανδημίας, οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις δυσμενείς αλλαγές στο εργασιακό τοπίο, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμη και το οκτάωρο, κάνουν τις προκλήσεις και τα προβλήματα ακόμη πιο μεγάλα. Τα συνδικάτα βρίσκονται σε ετοιμότητα, για να αντιπαλέψουν και να ακυρώσουν κάθε πολιτική που στοχεύει στα εργασιακά δικαιώματα και, αν απαιτηθεί, η ΓΣΕΕ θα εκτιμήσει το ενδεχόμενο και νέων απεργιακών κινητοποιήσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η αξία της ανθρώπινης ζωής και η αξιοπρέπεια στην εργασία βρίσκονται στην προμετωπίδα των αγώνων μας. Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά! Δεν είναι αργία, είναι απεργία!» καταλήγει η η ΓΣΕΕ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα