Στο Μαξίμου περίμεναν την παραίτηση του Ταραντίλη

Αναμφίβολα η παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη μπορεί να προκάλεσε έντονη πολιτική συζήτηση-ειδικά εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ λόγω και της καταιγίδας Πολάκη που τον έχει πλήξει-όμως για το Μαξίμου δεν αποτέλεσε κεραυνός εν αιθρία. Και αυτό διότι ο Χρήστος Ταραντίλης αμέσως μετά το φάλτσο της Ικαρίας (όπου είχε συνοδεύσει τον πρωθυπουργό) και τα δηλητηριώδη σχόλια που υπήρξαν κι εναντίον του από φιλικά έντυπα του ΣΥΡΙΖΑ είχε ταρακουνηθεί.

Όπως λέγεται ο πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και καθηγητής πανεπιστημίου αντιλαμβανόταν διαφορετικά την πολιτική αντιπαράθεση και ο ίδιος τα είχε χάσει από τις πρώτες ημέρες που ορκίστηκε υπουργός,  με τη λάσπη και την τοξικότητα που επικρατεί στην πολιτική. Μάλιστα είχε ενοχληθεί που κάποια αντιπολιτευτικά έντυπα άρχισαν να ψάχνουν για την οικογένεια του, την οποία διατηρεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.  Όλοι συμφωνούν ότι ο Χρήστος Ταραντίλης εντυπωσίασε τους πάντες στο Μαξίμου για την ευγένεια του, την ακεραιότητα του, αλλά του αναγνωρίζουν και τον προβληματισμό του να ανταποκριθεί στους φρενήρεις ρυθμούς που επιβάλει ο ρόλος του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρουν κύκλοι του Μαξίμου, πως ο ίδιος ο κ. Ταραντίλης από την πρώτη στιγμή είχε αρνηθεί να αναλάβει τις αρμοδιότητες για την ΕΡΤ και το ΑΠΕ, ενώ δυσκολευόταν να πάει σε αντιπαράθεση σκληρού ροκ, την ώρα που ο ίδιος είχε ζητήσει να περάσει ένα άλλο ύφος εξουσίας. Κάτι που ήταν αδύνατο από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη γραφίδες του ΣΥΡΙΖΑ από την Κυριακή το μεσημέρι γράφουν δήθεν ρεπορτάζ, πως αναγκάστηκε να φύγει γιατί δεν μπορούσε να συνεννοηθεί με τους άλλους συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Δεν το πιστεύουν

Ουδείς από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει σκεφθεί εάν όντως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την οικογένεια του ο κ. Ταραντίλης. Συνεχίζουν να συναρτούν την παραίτηση του κ. Ταραντίλη με τη Λίνα Μενδώνη. Κι όμως η αλήθεια είναι διαφορετική. Εξάλλου και ο κ. Μητσοτάκης (γνωρίζει και το πρόβλημα του κ. Ταραντίλη) έχει ζητήσει να προστατευτεί ει δυνατόν ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος. Απλά να σημειωθεί ότι ο πρώην-πλέον- Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σκέφτεται να αποσυρθεί και από την πολιτική λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει, το οποίο όσοι το γνωρίζουν τον εκτιμούν ως σοβαρό.

Όλοι πάντως μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον κ. Ταραντίλη, ο οποίος θα μείνει στην ιστορία ως ο πιο βραχύβιος κυβερνητικός εκπρόσωπος μεταπολιτευτικά. Για την ιστορία, ο μακροβιότερος κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν ο Δημήτρης Ρέππας στις κυβερνήσεις Σημίτη από τον Ιανουάριο του 1996 μέχρι τον Οκτώβριο του 2001. Ενώ ο μόνος που ανέλαβε δύο φορές κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν ο αείμνηστος Δημήτρης Μαρούδας, επί δύο διαφορετικών κυβερνήσεων υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Πόσο θα μείνει

Τα ηνία πλέον περνούν στην Αριστοτελία Πελώνη και μένει να φανεί για πόσο. Η «καλή στρατιώτης» του Μαξίμου αναλαμβάνει σε μια φουρτουνιασμένη περίοδο, ως εκτελούσα χρέη εκπροσώπου-περισσότερο με ειδική αποστολή προσομοιάζει. Η κ. Πελώνη είναι έμπειρη δημοσιογράφος και δεν είναι τυχαίο ότι έχει αναλάβει να κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα στοχευμένες παρεμβάσεις στα ΜΜΕ, κατ’ εντολή του Μαξίμου.

Παράλληλα, τους τελευταίους μήνες ήταν η επικοινωνιακή επιτετραμμένη του Μαξίμου στην καθημερινή σύσκεψη για το εμβόλιο. Μένει να φανεί, αν θα παραμείνει και για περισσότερες από λίγες εβδομάδες στη θέση, καθώς ο κ. Μητσοτάκης δεν την όρισε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ. Κατά μια ερμηνεία, αυτό σημαίνει ότι θα αναζητηθεί κυβερνητικός εκπρόσωπος το επόμενο διάστημα. Κατά μια άλλη, όμως, μπορεί η προσωρινή κ. Πελώνη σύντομα να γίνει μόνιμη, εφόσον περάσουν μερικές εβδομάδες και αποκατασταθεί η επικοινωνιακή κανονικότητα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα