Στο πάτο τα ελληνικά ΜΜΕ! – Οι πολίτες δεν τα εμπιστεύονται

Στο πάτο βρίσκονται τα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αφού βρίσκονται στην τελευταία θέση μεταξύ 38 χωρών από διάφορες γεωγραφικές περιοχές σε ό,τι αφορά στην εμπιστοσύνη των πολιτών προς αυτά.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε και δημοσιεύτηκε τον περασμένο Γενάρη από το Κέντρο Pew, το αποτέλεσμα της οποίας αποτέλεσε αφορμή για τον έλληνα γραφίστα JoDi ο οποίος δημιούργησε σχετικό γράφημα.

Οι κατηγορίες της έρευνας είναι τέσσερις και αφορούν σε: αμεροληψία, κάλυψη μεγάλων ειδήσεων, κάλυψη ειδήσεων για ηγέτες και κυβερνητικούς αξιωματούχους, εγκυρότητα στην είδηση.

Σύμφωνα με αυτή, μόνο το 18% των Ελλήνων, θεωρεί ότι τα πολιτικά ζητήματα μεταφέρονται με δίκαιο τρόπο. Το 25% (1 στους 4) συμφωνεί με τον τρόπο που καλύπτονται θέματα που αφορούν στην κυβέρνηση, ενώ έγκυρες θεωρεί τις ειδήσεις που λαμβάνει μόνο το 22%.

Σε ό,τι αφορά την κάλυψη μεγάλων ειδησεογραφικών γεγονότων, αυτό το ποσοστό ανεβαίνει στο 42%, με 4 στους 10 Έλληνες να θεωρούν ότι τα γεγονότα αυτά καλύπτονται σχετικά επαρκώς.

Οι πιο κριτικοί απέναντι στα μέσα ενημέρωσης είναι οι ‘Ελληνες, οι Ισπανοί, οι Νοτιοκορεάτες, οι Λιβανέζοι και οι Χιλιανοί. Αντίθετα, στις πρώτες θέσεις είναι η Τανζανία, το Βιετνάμ, οι Φιλιππίνες.

Δείτε συνολικά τα αποτελέσματα της έρευνας:

 

Διαβάστε επίσης