Στον Άρειο Πάγο για 11 ώρες o Στουρνάρας

Επί 11 ώρες ο Γιάννης Στουρνάρας, κεντρικός τραπεζίτης και πρώην υπουργός Οικονομικών, κατέθετε ενώπιον της ανακρίτριας του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, για την επονομαζόμενη υπόθεση της σκευωρίας της Novartis, μετά την άσκηση από την Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο κ. Στουρνάρας, ο πέμπτος πολιτικός που πέρασε το κατώφλι του Αρείου Πάγου, έχει καταθέσει μήνυση για την υπόθεση της σκευωρίας της Novartis, καταγγέλλοντας πως η εμπλοκή του ίδιου και των υπόλοιπων πολιτικών στην υπόθεση ήταν κατασκευασμένη.

Μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας κατάθεσής του ο κ. Στουρνάρας δε θέλησε να προβεί σε δηλώσεις.

Προηγήθηκαν οι καταθέσεις του πρώην πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, του πρώην υπουργού και βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Λοβέρδου, του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του πρώην υπουργού Υγείας και πρώην Ευρωπαίου επίτροπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Την ερχόμενη Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 θα προσέλθει να καταθέσει στην κυρία Αλεβιζοπούλου, ο πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα