«Συγγνώμη, λάθος» η χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων στην Ολλανδία

Υπό το βάρος της αυξητικής τάσης που δείχνει η πανδημία, η κυβέρνηση Ρούτε έβαλε την… όπισθεν και επανέφερε περιοριστικά μέτρα σε μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα

Η εκτόξευση σε «υψηλό» έτους των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ολλανδία ανάγκασε τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε να ψελλίσει ένα απολογητικό «συγγνώμη, γράψτε λάθος» στους πολίτες της χώρας του. «Αυτό που νομίζαμε ότι θα ήταν δυνατόν, αποδείχθηκε αδύνατον στην πράξη», δήλωσε ο Ρούτε εννοώντας την άρση των περιοριστικών μέτρων που είχε αποφασίσει η κυβέρνησή του περίπου δυο εβδομάδες πριν, για να συμπληρώσει: «Είχαμε κακή κρίση, κάτι για το οποίο μετανιώνουμε και για το οποίο ζητάμε συγγνώμη».

Υπό το βάρος, επομένως, της αυξητικής τάσης που δείχνει η πανδημία στην Ολλανδία, η κυβέρνηση Ρούτε έβαλε την… όπισθεν και επανέφερε περιοριστικά μέτρα σε μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα, τα οποία μέχρι νεωτέρας θα λειτουργούν μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ τα κλαμπ θα παραμείνουν κλειστά.

Σημειώνεται ότι στην Ολλανδία περισσότερο από το 46% του ενήλικου πληθυσμού (σ.σ. κυρίως ηλικιωμένοι) είναι πλήρως εμβολιασμένοι και πάνω από το 77% έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση. Αν υπάρχει κάτι ευχάριστο στην εξέλιξη είναι το γεγονός ότι οι αυξημένες νέες λοιμώξεις Covid δεν μεταφράζονται –για την ώρα τουλάχιστον– σε σημαντική αύξηση των νοσηλειών καθώς τα καινούργια κρούσματα αφορούν κυρίως νέους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα