ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Μετά από 800 χρόνια θα εμφανιστεί ξανά το αστέρι της Βηθλεέμ!!

Μετά από 800 χρόνια το «αστέρι της Βηθλεέμ» που ακολούθησαν οι τρεις μάγοι θα φανεί ξανά στον ουρανό από τη Γη. Το συγκλονιστικό είναι πως το λαμπρό αστέρι θα φανεί την εβδομάδα των Χριστουγέννων.

Ο Γερμανός αστρονόμος, Γιοχάνες Κέπλερ, έγραψε το 1614 ότι πίστευε πως το «αστέρι της Βηθλεέμ» στην ιστορία της Γέννησης του Θεανθρώπου, ήταν πιθανότατα η «σύνοδος του Δία και του Κρόνου».

Οι δύο μεγαλύτεροι πλανήτες στο ηλιακό σύστημα, ο Δίας και ο Κρόνος, θα εμφανιστούν πιο κοντά ο ένας στον άλλο στο νυχτερινό ουρανό κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Χριστουγέννων, σε μια προσέγγιση που θα συμβεί για πρώτη φορά τα τελευταία 800 χρόνια. Οι δύο γίγαντες του πλανητικού μας συστήματος, πλησιάζουν σταδιακά ο ένας τον άλλο από τις αρχές του καλοκαιριού και θα εμφανιστούν σχεδόν ως ένας «διπλός πλανήτης» στις 21 Δεκεμβρίου.

Το φαινόμενο, γνωστό ως «σύνοδος», μπορεί να γίνει ορατό από οπουδήποτε στη Γη, αμέσως μετά το ηλιοβασίλεμα. Από τη Γη οι δύο πλανήτες θα εμφανίζονται πως απέχουν λιγότερο από το πλάτος ενός «γεμάτου» φεγγαριού – από το χειμερινό ηλιοστάσιο και μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων.

Η σύνοδος Δία και Κρόνου, γνωστή ως “αστέρι της Βηθλεέμ”, θα είναι ορατή από τη Γη στις 21 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τα Χριστούγεννα. Το αστρονομικό θέαμα, θα είναι εντυπωσιακό, με όσους βρίσκονται στον Ισημερινό να έχουν την καλύτερη θέα.

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα