Μιντιακές ρωγμές και άμεσες «επισκευές»…

Συμμαχία Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ

Το μήνυμα ελήφθη! Το βράδυ της 21ης Οκτωβρίου δόθηκαν και οι αποδείξεις! Η ρωγμή που προκλήθηκε στη συμμαχία ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού ή κατά τα γραφόμενα Ιβάν Σαββίδη και Βαγγέλη Μαρινάκη όχι μόνο δεν στάθηκε ικανή να δημιουργήσει αγεφύρωτο χάσμα, αλλά έπειτα από συγκεκριμένες ενέργειες βγήκε σκάρτος και ο στίχος που θεωρούσε ότι «μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί».

Στην περίπτωση της σύμπλευσης που δρομολογήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, η αποκατάσταση της ζημιάς αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση.

Ότι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός βαδίζουν χέρι-χέρι το ξέρουν και οι πέτρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Επιβεβαιώθηκε η συμμαχία τους και στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, που εξέλεξε τους τακτικούς δικαστές. Με ένα χέρι ψήφιζαν όσοι τάσσονται υπέρ της μίας ή της άλλης ομάδας. Κάπως έτσι έθεσαν στο περιθώριο τον κοινό εχθρό, την ΑΕΚ ή καλύτερα τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Η συμμαχία, ωστόσο, απειλήθηκε όταν εκδόθηκε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών υπό την προεδρία της Άννας Φωτοπούλου Ιωάννου. που αποδέχθηκε την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών, Περικλή Δράκου, και παρέπεμψε αμετάκλητα σε δίκη 28 κατηγορούμενους για την περίφημη υπόθεση της λεγόμενης «εγκληματικής οργάνωσης». Η δικογραφία περιλαμβάνει την κακουργηματική κατηγορία της αλλοίωσης αποτελεσμάτων και το πλημμέλημα της «σύστασης συμμορίας». Ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκεται και ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η αυτοαποθέωση…

Η δικαστική εξέλιξη οδήγησε κάποιες ιστοσελίδες στη σύνταξη πύρινων άρθρων περί δικαίωσης. Ανάμεσά τους και το sdna. Με προσωπικό editorial του διευθυντή του, Βασίλη Παπαθεοδώρου, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου με τίτλο «Ήταν όλα αλήθεια…».  Όπως αναφέρει το μότο, ο διευθυντής του Μέσου «γράφει για το βούλευμα και το “ταξίδι της αλήθειας” που άντεξε ανάμεσα στις Λαιστρυγόνες, τους Κύκλωπες και τη λάσπη».

Στη συνέχεια του κειμένου, ο έμπειρος δημοσιογράφος αναπτύσσει το σκεπτικό του ότι, εκτός από παράγοντες, εμπλέκονται πλέον και ομάδες. Επιχειρηματολογεί ότι πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις και σε εκείνες. «Η ιστορία έγραψε. Ήταν όλα αλήθεια», απεφάνθη στον επίλογό του.

 …και το μήνυμα

Το editorial του Παπαθεοδώρου στην ιστοσελίδα που φέρεται πως ανήκει στη σφαίρα επιρροής του Ιβάν Σαββίδη, ενδεχομένως και στην ιδιοκτησία του, άμεσα προκάλεσε αντιδράσεις. Με την πιο δυναμική να προέρχεται από τον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, τον διευθυντή της ιστοσελίδας to10.gr που αν δεν ανήκει στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, τότε για τους συντάκτες ο Μαρινάκης αποτελεί τον απεσταλμένο του Θεού στη γη και του φέρονται ανάλογα. Ως «αριστερό εξτρέμ», ο Χαραλαμπόπουλος έγραψε στις 14 Οκτωβρίου για κάποιον που είναι «υπηρέτης πολλών αφεντάδων». Κάποιοι ψυλλιάστηκαν από τον τίτλο. Ορισμένοι χρειάστηκαν να διαβάσουν τον πρόλογο.

«Το “καυτό” πληρωμένο πιστόλι της δημοσιογραφικής πιάτσας, ο άνθρωπος των “ειδικών” αποστολών της λουμπεναρίας των αρπαχτών και των εκβιασμών… Μια ιστορία για τον πρώην “πρασινοφρουρό” και την παρέα του που για να επιβιώσουν κρατούν το ελληνικό ποδόσφαιρο όμηρο των πάσης φύσης λαμόγιων!» ανέφερε στην εισαγωγή του ο διευθυντής της ιστοσελίδας.

Η επίθεση στον Παπαθεοδώρου γίνεται αντιληπτή σε κάθε λέξη. Σε κάθε πρόταση. Αλλά είναι το δάσος. Το δέντρο αφορά την ξεκάθαρη προειδοποίηση του Χαραλαμπόπουλου ότι εξ αιτίας του «Βασιλάκη» κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα η συμμαχία ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού.

«Δεν αποκλείεται βέβαια, στο μεσοδιάστημα, να άλλαξε αφεντικό το συγκεκριμένο σάιτ. Ή απλά ο διευθυντής του να παίζει διπλό παιχνίδι. Να έχει βάλει ή να θέλει να βάλει κι άλλους στο… κόλπο», έγραψε το «αριστερό εξτρέμ» που διάνθισε τις σκέψεις του και με πολιτική διάσταση επειδή «δεν εξηγείται διαφορετικά τέτοια εμμονή να στηρίξει ένα αφήγημα που μόνο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ της κυβέρνησης κρατούν με νύχια και με δόντια στο προσκήνιο». Ήταν μία από τις εξηγήσεις που έδωσε ο Χαραλαμπόπουλος. Διότι, όπως τόνισε, «δεν εξηγείται διαφορετικά να προσπαθεί ο Πρασινοφρουρός με κάθε τρόπο να τινάξει στον αέρα μια συμφωνία κυρίων που μπορεί να αποτελέσει την αρχή για να αλλάξει επί της ουσίας το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Το μήνυμα για τη συμμαχία είναι ξεκάθαρο. Ίσως επειδή κατά την άποψη του συντάκτη αποτελεί μονόδρομο. «Γιατί είναι σαφές ότι αν υπάρχει μια ελπίδα να σωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτή είναι να συμφωνήσουν σε μια-δυο-πέντε-δέκα βασικές αρχές οι ιδιοκτήτες των επαγγελματικών ομάδων», όπως έγραψε και έδειξε τι γίνεται πίσω από τη βιτρίνα. «Μια συμφωνία που αν επεκταθεί ανάμεσα σε όλους τους ιδιοκτήτες, τότε θα οδηγηθούν σε εξαφάνιση αυτομάτως τα κάθε λογής λαμόγια σε ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα, διαιτησίες και γενικώς τα κατακάθια που κρατούν σε ομηρία τον χώρο. Και ιδιαίτερα αυτού του τύπου τα “πιστόλια“ που αν δεν υπάρχουν εντάσεις τις ανακαλύπτουν ή/και τις δημιουργούν οι ίδιοι μόνο και μόνο για να πουλήσουν τη δήθεν υπηρεσία τους».

Η απειλή έπιασε τόπο

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου το sdna ήταν ίσως η μόνη ιστοσελίδα που ανέφερε για επεισόδια μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του ΟΦΗ, με εμπλοκή και αστυνομικών δυνάμεων, χωρίς να προσδιορίσει το πού σημειώθηκαν οι συμπλοκές. Με εξαίρεση μία ανάρτηση για την επίθεση σε καφενείο. Με το σχετικό βίντεο. Δίχως, όμως, να γίνεται αναφορά για το πού βρίσκεται το κατάστημα μαζικής εστίασης και στέκι φίλων του ΟΦΗ. Την ίδια ώρα, βέβαια, σε άλλες ιστοσελίδες, όπως το sport.gr,  ανέβαζαν και φωτογραφίες μέσα από το «Γεντί Κουλέ» που έδειχναν φωτιές ακριβώς έξω από το γήπεδο. Ίσως επειδή δεν στηρίχθηκαν στις αναφορές από τα τοπικά ΜΜΕ, όπως έπραξε το sdna. Αν και στα βραδινά ρεπορτάζ όλοι ανέφεραν πως τα επεισόδια προκλήθηκαν περίπου 2 ώρες πριν από το ματς, στην ανάρτησή του το sport.gr με ώρα 19:50 ανέφερε ότι οι συγκρούσεις σημειώθηκαν περίπου 1 ώρα πριν από τη σέντρα. Αλλά το ζητούμενο δεν είναι μόνο τι συνέβη, πότε και πού. Αυτά θα τα βρει η αθλητική Δικαιοσύνη. Αν τα βρει και αν δεν θεωρήσει πως οι φωτογραφίες προέρχονται από κάποιο μακρινό πλανήτη. Εκείνο που μετράει ήταν ότι στη Θεσσαλονίκη πήραν το μήνυμα, το μετέφεραν εκεί που έπρεπε και το βράδυ της Κυριακής έψαχνες να βρεις τη διαφορά ανάμεσα στο sdna και το 10.gr. Όση ώρα και αν προσπαθούσε κάποιος, όσο οξυδερκής και αν ήταν, στο τέλος θα κατέληγε ότι πρόκειται για το ίδιο Μέσο. Μετά τη συμμαχία, άλλωστε, ακολουθεί η συγχώνευση. Αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς για να μετατραπεί και δημοσιογραφικά ο αρραβώνας σε γάμο…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα