Συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Πίστης στο Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ

Ενεργό μέλος της εθελοντικής δράσης «United Nations Global Compact» αποτελεί τους τελευταίους 12 μήνες η Ευρωπαϊκή Πίστη, δεσμευόμενη να τηρεί, να υποστηρίζει και να προωθεί τις 10 βασικές αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ, σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς της.

Ο εν λόγω 10λογος του ΟΗΕ αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα, στις συνθήκες εργασίας, στο περιβάλλον και στην καταπολέμηση της διαφθοράς, η συμμετοχή δε του ελληνικού ασφαλιστικού ομίλου σε αυτόν στοχεύει όχι μόνο στην υποστήριξη της συγκεκριμένης δράσης, αλλά και στην προσθήκη όρων βιώσιμης ανάπτυξης στην επιχειρηματική του λειτουργία.

Παράλληλα, ο Όμιλος Ευρωπαϊκή Πίστη συμμετέχει δυναμικά και στους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG’s) της «Ατζέντας 2030», οι οποίοι από το 2015 έχουν υιοθετηθεί και από τα 193 κράτη-μέλη των Ηνωμένων Εθνών, με σκοπό την επίτευξη ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους. Οι στόχοι αυτοί περιγράφονται αναλυτικά στον Απολογισμό Βιωσιμότητας που δημοσιεύθηκε πρόσφατα.

Ο Όμιλος Ευρωπαϊκή Πίστη, ως ενεργός εταίρος του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ, θεωρεί υποχρέωσή του να συμβάλει σε ένα μέλλον με ανθρώπινο πρόσωπο, δεσμευόμενος να αποτελεί παράδειγμα για το πώς οι εταιρείες μπορούν να συμβάλουν στην εξομάλυνση κρίσιμων παγκόσμιων προβλημάτων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Ευρωπαϊκή Πίστη είναι η μοναδική ασφαλιστική που δημοσιεύει απολογισμό βιωσιμότητας σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του GRI G4, τις Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του Ο.Η.Ε. και του ISO 26000.

Ν.ΤΣ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα