Συνάντηση Μεϊμαράκη με τον Δανό Πρόεδρο της Βουλής

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Δανίας Mogens Lykketoft, είχε σήμερα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ο Πρόεδρος της Βουλής, μετά το τετ α τετ με το Δανό ομόλογο του, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, τόνισε πως «οι συναντήσεις των Προέδρων των Κοινοβουλίων Ελλάδας – Δανίας δίνει το μήνυμα στους πολίτες των δύο κρατών μας, ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε προς όφελος της Ευρώπης και των διμερών μας σχέσεων».

Ο κ. Μεϊμαράκης, υποδεχόμενος τον κ. Lykketoft, τόνισε:

«Με πολύ χαρά σας υποδέχομαι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, το Ναό της Δημοκρατίας και του ελευθέρου διαλόγου. Γνωρίζετε ότι οι σχέσεις Ελλάδας – Δανίας και η συνεργασίας μας, είναι ιστορικά, πολιτικά, σε όλους γενικά τους τομείς, πολύ καλή, αλλά φυσικά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης σε πάρα πολλά τα επίπεδα.

Πιστεύω στη Κοινοβουλευτική διπλωματία, η οποία καταλαμβάνει συνεχώς έδαφος, όπου έχουμε τη δυνατότητα να συζητάμε διαφορετικά, με μια ευρύτερη ατζέντα. Διότι τα Κοινοβούλια εκπροσωπούν τους πολίτες, ενώ στηρίζουν και επικυρώνουν τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Εξουσίας. Οι συναντήσεις των Προέδρων των Κοινοβουλίων Ελλάδας – Δανίας δίνει το μήνυμα στους πολίτες των δύο κρατών μας, ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε προς όφελος της Ευρώπης και των διμερών μας σχέσεων».

Ο κ. Μεϊμαράκης κλείνοντας την προσφώνηση του, επέδωσε το xρυσό μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων και τον συνοδευτικό πάπυρο, ως δείγμα τιμής για την επίσκεψη του κ. Lykketoft.

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Δανίας κ. Mogens Lykketoft, αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Μεϊμαράκη τόνισε:

«Συμφωνώ μαζί σας κύριε Πρόεδρε πως είναι σημαντικό να υπάρχουν ανταλλαγές σε διμερές επίπεδο. Είχα την ευκαιρία, το τελευταίο διάστημα, να συναντηθώ σε διάφορα κοινοβουλευτικά φόρουμ και με όλους τους άλλους Προέδρους Κοινοβουλίων από τις χώρες της Ε.Ε. Γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την οικονομία και με την ανεργία και νομίζω πως είναι προς το συμφέρον όλης της Ευρώπης να τα καταφέρετε και να ξεπεράσετε όλες αυτές τις δυσκολίες, έτσι ώστε η Ελλάδα να διαδραματίσει τον φυσικό της ρόλο, ως ισχυρό μέλος της Ε.Ε,. Ελπίζω πραγματικά οι εξελίξεις να φέρουν περισσότερη ευημερία και απασχόληση στην Ελλάδα, την πρώτη δημοκρατία της Ευρώπης, αφού γνωρίζω πολύ καλά τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχετε περιέλθει τα τελευταία χρόνια».

 

 

 

Διαβάστε επίσης