Συνάντηση Γεραπετρίτη – Χριστοδουλίδη: «Το Κυπριακό να τύχει της δίκαιης λύσης που όλοι επιθυμούμε»

«Ελλάδα και Κύπρος είναι πυλώνες σταθερότητας στην περιοχή», δήλωσε από τη μεριά του ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ελλάδα και Κύπρος είναι πυλώνες σταθερότητας στην περιοχή, ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης κατά τη συνάντησή του το πρωί με τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη. Να προαχθούν τα συμφέροντα των δύο χωρών ώστε το Κυπριακό να τύχει δίκαιης και βιώσιμης λύσης, σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Γεραπετρίτης.

Καλωσορίζοντας τον κ. Γεραπετρίτη στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ευχήθηκε στον Υπουργό Εξωτερικών κάθε επιτυχία στα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η συνεργασία των δύο Κυβερνήσεων θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.

«Υπάρχουν κοινοί στόχοι, κοινές επιδιώξεις. Ελλάδα και Κύπρος είναι πυλώνες σταθερότητας στην περιοχή», προσέθεσε και επεσήμανε ακόμη ότι οι δύο χώρες διακρίνονται από εξωστρέφεια στην εξωτερική τους πολιτική και είναι χώρες που δίδουν λύσεις σε προβλήματα αντί να τα δημιουργούν μέσα από τη συμπεριφορά τους.

«Θεωρώ ιδιαίτερα τιμητική την απόφαση του φίλου Πρωθυπουργού να σας αναθέσει καθήκοντα Υπουργού Εξωτερικών, είμαι σίγουρος θα ανταποκριθείτε με μεγάλη επιτυχία λαμβάνοντας υπόψη την όλη διαδρομή σας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον κ. Γεραπετρίτη.

Από την πλευρά του ο νέος Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «είναι πράγματι ιστορικές οι στιγμές που ζούμε. Η συγκυρία είναι αρκετά επιβαρυμένη περιφερειακά και διεθνώς, οι προκλήσεις είναι πολύ μεγάλες. Θα πρέπει στο πλαίσιο της κοινής μας κατανόησης και της συναντίληψης του τρόπου με τον οποίο θα πρέπει να προάγονται τα συμφέροντά μας να φροντίσουμε έτσι ώστε το Κυπριακό να τύχει της δίκαιης, βιώσιμης λύσης την οποία όλοι επιθυμούμε».

«Νομίζω είναι ακόμη μια ιστορική ευκαιρία να δοκιμάσουμε στο πλαίσιο του ΟΗΕ και της ΕΕ, η οποία φαίνεται να αναλαμβάνει πιο ενεργό ρόλο χάρη και στις δικές σας προσωπικές προσπάθειες και στη στήριξη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας. Νομίζω ότι οι καιροί θα δείξουν ότι είναι μεγάλη η πρόκληση, αλλά και μεγάλη ευκαιρία», κατέληξε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα