Συνάντηση του υπ. Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη με τον υπ. Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη

Σκοπός της συνάντησης ήταν η εκπόνηση ενός σχεδίου άμεσης απεμπλοκής περισσότερων των 4.000 εκκρεμών υποθέσεων που αφορούν τον e-ΕΦΚΑ στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης πραγματοποίησαν σήμερα, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, συνάντηση εργασίας με την Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, Μαρίνα – Αγγελική Σούπου και τον Αντιπρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Χαράλαμπο Μπρισκόλα, παρουσία του διοικητή του ΕΦΚΑ, Αλέξανδρου Βαρβέρη.

Στόχος της συνάντησης ήταν να εκπονηθεί ένα σχέδιο άμεσης απεμπλοκής περισσότερων των 4.000 εκκρεμών υποθέσεων που αφορούν τον e-ΕΦΚΑ στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, ώστε να αποφορτιστεί το 80% των πινακίων και να επιταχυνθεί η απονομή της δικαιοσύνης.

Μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Αν και το έργο είναι τιτάνιο για τον e-ΕΦΚΑ, θα αναλάβει την ευθύνη και θα βρει λύση. Εργαζόμαστε εντατικά, μεθοδικά και με σχέδιο για την επιτάχυνση της εκκαθάρισης των χιλιάδων εκκρεμών υποθέσεων και της απονομής της δικαιοσύνης».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Φλωρίδης, ευχαρίστησε τον Υπουργό Εργασίας για την άμεση ανταπόκρισή του στο ζήτημα αυτό, η επίλυση του οποίου θα συμβάλλει τα μέγιστα στην εύρυθμη και ταχεία απονομή της Διοικητικής Δικαιοσύνης προς όφελος των χιλιάδων πολιτών που έχουν ασκήσει τις σχετικές προσφυγές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα