Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή των ειδικών – Αποφάσεις για την χρήση μάσκας

Η κυβέρνηση θα ζητήσει την άρση της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από την Επιτροπή

Συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου, η Επιτροπή προκειμένου να αποφασιστεί ο χάρτης με τα επόμενα βήματα για τη  σταδιακή και περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μια εβδομάδα, την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, η Επιτροπή των ειδικών συνεδρίασε και αποφάσισε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

Σήμερα λοιπόν η κυβέρνηση θα ζητήσει την άρση της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από την Επιτροπή και οι ειδικοί θα κληθούν να δώσουν ή όχι το πράσινο φως.

Αντίθετος με την άρση της χρήσης μάσκας ο Σαρηγιάννης

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, υποστήριξε πως από τα τέλη Μαρτίου θα δούμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όπως εξήγησε, με δεδομένη την αργή αποκλιμάκωση, θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας για να καταγραφούν κάτω από 10.000 ημερήσια κρούσματα:

«Έχουμε ένα υψηλό επίπεδο διασποράς ακόμα και η πτώση γίνεται με αργούς ρυθμούς. Έχουμε πέσει κατά περίπου 1.000 κρούσματα ανά 7-10 ημέρες. Αν κάνετε την αναλογία για να φτάσουμε στα 9.000 χρειαζόμαστε 6 εβδομάδες».

Για τη χρήση μάσκας, ενόψει και της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής, τόνισε ότι η απόφαση για να μπει τέλος στη χρήση της σε εξωτερικούς χώρους θα ήταν πρόωρη: «Προς τα εκεί πηγαίνουμε αλλά νομίζω ότι αυτό θα ήταν λίγο πρόωρο αυτή τη στιγμή,. Σαφώς όμως πηγαίνουμε σε χαλάρωση των μέτρων που δεν χρειάζονται πια.»

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα