Συνελήφθη γυναίκα με βαλίτσα που περιείχε κλεμμένα διαβατήρια στο αεροδρόμιο

Η 49χρονη γυναίκα από τη Ρουμανία θα μετέφερε τα διαβατήρια στο εξωτερικό

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος συνελήφθη μια 49χρονη γυναίκα Ρουμανικής καταγωγής η οποία μετέφερε μια βαλίτσα με εκατοντάδες κλεμμένα διαβατήρια τα οποία θα κατέληγαν στο εξωτερικό.

Η σύλληψη της έγινε το πρωί της Πέμπτης στον Αερολιμένα Αθηνών μετά από έλεγχο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών. Συγκεκριμένα η σύλληψη της αφορούσε την παράνομη κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Η γυναίκα συνελήφθη να μεταφέρει εκτός χειραποσκευής 401 ταξιδιωτικά έγγραφα, διαβατήρια και ταυτότητες, τρίτων προσώπων διαφόρων χωρών τα οποία και κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος προέκυψε πως η πλειονότητα των εγγράφων ήταν καταχωρημένα ως «κλαπέντα-υπεξαιρεθέντα-απολεσθέντα». Επιπροσθέτως στην κατοχή της βρέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο καθώς και το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται με σκοπό την πλήρη διερεύνηση της παράνομης δραστηριότητας για την εύρεση συνεργών σε ομόλογες υπηρεσίες του εξωτερικού.

Η συλληφθείσα και η ανάλογη δικογραφία της οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

 

 

Διαβάστε επίσης