Συνελήφθη ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Περού

Με την κατηγορία πως αποτελεί ηγετικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης «The White Collars of the Port» -την οποία απαρτίζουν δικαστές, δικηγόροι, επιχειρηματίες και φέρεται να εμπλέκεται σε δωροδοκίες δικαστικών με σκοπό την ευνοϊκή μεταχείριση κατηγορουμένων για πολύ σοβαρά ποινικά αδικήματα – συνελήφθη σήμερα (6/12) ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Περού, Έντουιν Οβιέδο.

Οι αρχές τον συνέλαβαν στην περιοχή, «San Borja» της Λίμα. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, Χόρχε Τσάβες, ο Οβιέδο -μεταξύ άλλων- κατηγορείται για δωροδοκία ενός πρώην δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, του Σέσαρ Ινοστρόσα. Ο οποίος δωροδοκήθηκε με χρήματα και εισιτήρια για αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, προκειμένου να εξασφαλίσει την μη εμπλοκή του (από το 2015) προέδρου της ομοσπονδίας σε δικαστική έρευνα για υπόθεση δολοφονίας.

Συγκεκριμένα, στον Οβιέδο αποδίδεται η εντολή εκτέλεσης δύο συνδικαλιστικών ηγετών στο -υπό την ιδιοκτησία του από το 2006- εργοστάσιο ζάχαρης στο Τούμαν. Το όσο ο πρόεδρος της ΠΟ στο Περού, όσο και ο πρώην ανώτατος δικαστικός αρνούνται την ενοχή τους.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα