Συνελήφθη υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Ένας υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας φαίνεται να έχει συλληφθεί στον Έβρο, στην περιοχή της Ορεστιάδας, καθώς μαζί με έναν Βρετανό τραβούσαν φωτογραφίες στην περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων, κάτι το ποίο απαγορεύεται.

Ο Άγγλος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δουλεύει σε ΜΚΟ, και μαζί με τον Έλληνα υπαξιωματικό φωτογράφιζαν τα παράνομα περάσματα των προσφύγων στην περιοχή.

Η περιοχή όμως, θεωρείται – σύμφωνα με το thrakinea – Ζώνη Ασφαλείας Προκαλύψεως, στην οποία μπορεί να μπει κάποιος μόνο αν έχει ειδική άδεια.

Στη φωτογραφική του μηχανή, βρέθηκαν εικόνες από όλη τη ζώνη προκαλύψεως, χωρίς ο ίδιος να μπορεί να δώσει απαντήσεις στις πιεστικές ερωτήσεις.

Φορούσε πολιτικά και δεν αντιστάθηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του. Ο Αρχιλοχίας βρίσκονταν σε ΖΑΠ ( Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως) μαζί με τον 25χρονο Βρετανό, και στα κινητά τους, καθώς και σε φωτογραφική μηχανή βρέθηκε πλήθος φωτογραφιών από παράνομα περάσματα προσφύγων από την Τουρκία στη χώρα μας, αλλά και από ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Στη φωτογραφική του μηχανή, υπήρχαν εικόνες από τις εγκαταστάσεις με ναρκοπέδια. Στην υπόθεση έχει εμπλακεί και η Αστυνομία, για τη σύλληψη του Βρετανού πολίτη.

Οι δύο άνδρες, που φορούσαν πολιτικά, ισχυρίστηκαν ότι έκαναν τουρισμό. Και οι δύο εργάζονται σε hot spot, ο αρχιλοχίας σε κέντρο σε περιοχή της Ημαθίας.

O Έλληνας στρατιωτικός θα οδηγηθεί εντός της ημέρας στον εισαγγελέα μαζί με τον Βρετανό, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί και ενώπιον στρατιωτικού εισαγγελέα.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο της κατασκοπείας, χωρίς πάντως αυτό για την ώρα να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν τις τελευταίες ώρες να υποβαθμίσουν και να κλείσουν το θέμα.

 

Διαβάστε επίσης