Συντριβή του Τσέσνα: Νεκρός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του Νετανιάχου

Μάρτυρας στη δίκη για διαφθορά του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ήταν ο ένας από τους δύο Ισραηλινούς που σκοτώθηκαν από την πτώση του Τσέσνα στη Σάμο, αποκάλυψε το «Times of Israel».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Haim Garon ήταν πρώην αναπληρωτής διευθυντής στο υπουργείο Επικοινωνιών του Ισραήλ και αναμενόταν να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη κατά του πρώην πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για θέματα διαφθοράς.

Ο Haim και η Esti Garon ήταν ηλικίας περίπου 70 ετών και μόνιμοι κάτοικοι Τελ Αβίβ, αναφέρει η  ισραηλινή ιστοσελίδα.

Τον Μάιο του 2020, ο Geron, μιλώντας στο Radio 103FM για τη μαρτυρία που είχε δώσει στη δίκη του Νετανιάχου, είπε ότι σχετίζεται με την ανάπτυξη της υποδομής οπτικών ινών της χώρας, τον κλάδο των επικοινωνιών και τις τηλεφωνικές υπηρεσίες.

Σε ερώτηση για το αν είχε δει ποτέ κάποια εγκληματική δραστηριότητα στο υπουργείο, ο Garon απάντησε ότι «το δικαστήριο είναι το μόνο που μπορεί να καθορίσει αν κάτι είναι εγκληματικό ή όχι».

Υπενθυμίζεται ότι το ιδιωτικό αεροσκάφος, τύπου Cessna 172, προερχόταν από το Ισραήλ και επρόκειτο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Σάμου αλλά δεν τα κατάφερε και έπεσε στη θέση Ποτοκάκι, το βράδυ της Δευτέρας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα