ΣΥΡΙΖΑ: Απειλούν τα ΜΜΕ ζητώντας την παραίτηση Καραμάνου

Πριν από καιρό σε μία ο Στέλιος Κούλογλου είχε προειδοποιήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω άρθρου του στην ενημερωτική ιστοσελίδα που διαθέτει την tvxs.gr, ότι «η σταλινική λογική όσοι δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας, στην αντιμετώπιση των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων δεν λειτούργησε και το μόνο που έκανε ήταν να δημιουργήσει εχθρούς».

Κι όμως αυτή η πολύ λογική προσέγγιση που έκανε ο ευρωβουλευτής και δημοσιογράφος δεν άρεσε στην ηγετική ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνεχίζει πάνω στη στρατηγική που σχεδίασε ο Καρτερός. Μία στρατηγική πάνω στην σταλινική θεωρία και πράξη, στην οποία έλαβε και διδακτορικό ο σύμβουλος του κ. Τσίπρα. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει πλέον να χωρίζει τους δημοσιογράφους σε δικούς του και ξένους, να μιλάει για αντικειμενικό τρόπο μετάδοσης των ειδήσεων (ξεχνώντας την Ακριβοπούλου και τον Καψώχα που αποκαλούσαν φασίστα τον Μητσοτάκη από την ΕΡΤ επί ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ).

Απλά τώρα άλλαξαν πίστα. Έτσι ήραν την εμπιστοσύνη προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ Αθανάσιο Καραμάνο, ζητώντας την παραίτησή του κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ενώ ο… βαρύμαγκας Πολάκης από του βήματος του κοινοβουλίου προειδοποίησε ότι όταν επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα κλείσει τηλεοπτικούς σταθμούς και θα κάνει πράξη την έκθεση του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας για τέσσερα κανάλια. Δεν μας εξήγησε ο αψύς Σφακιανός είναι εάν μέχρι τότε θα έχουν βρει άλλους Καλογρίτσες, διότι κάποιους από τους εμπνευστές της έκθεσης του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας μπορεί να τον έχουν στείλει φυλακή οι καταγγελίες του ορίτζιναλ Καλογρίτσα.

Τους απειλούν

Ο λόγος που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ την παραίτηση του προέδρου του ΕΣΡ δεν έχει στόχο τον κ. Καραμάνο, αλλά τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών και τους αρχισυντάκτες των δελτίων ειδήσεων. Στους πρώτους στέλνουν το σταλινικό μήνυμα μέσω Πολάκη ότι θα πάνε στα γκούλαγκ, ενώ στους δεύτερους ότι θα τους δώσουν ως τροφή στις κομματικές ύαινες της Κουμουνδούρου.

Ο βασικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση ήταν να ελέγξει την ειδησεογραφία και να κατευθύνει τους αρθογράφους και τους σχολιαστές με βάση το χαρτάκι που τους έδινε ο Καρτερός. Έτσι, λοιπόν, όλα τα προηγούμενα χρόνια έγιναν ουκ ολίγες στοχοποιήσεις ενημερωτικών μέσων με επιθέσεις στα social media, με μειωτικές αναφορές και ντροπιαστικούς χαρακτηρισμούς κατά δημοσιογράφων, με στόχο να απαξιώσουν πλήρως το επάγγελμα, άρα και τη δημοσιογραφική κριτική επί των εξαγγελιών και των πεπραγμένων τους.

Κι όταν είδαν ότι απέτυχαν να ελέγξουν την ενημέρωση, αμέσως λειτούργησαν την ΕΡΤ στα πρότυπα της χούντας. Υπήρχαν ειδήσεις μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ και ύβρεις για τους αντιπάλους. Το τι ρόλο επεφύλασσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ενημέρωση φάνηκε από την ρήση της τότε κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη το 2016, που υποστήριζε ότι είναι δικαίωμα της κυβέρνησης να επισημαίνει στα κανάλια πως θα ενημερώνουν τους πολίτες.

Τώρα, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από το ΕΣΡ να βάλει κανόνες και να δίνει τον κατάλληλο χρόνο σε όλους με βάση το σύνταγμα. Όμως οι πτωχοί των πνεύματι δεν έχουν σκεφθεί κάτι πολύ απλό. Ότι το ΕΣΡ μπορεί να επιβάλλει όρους για το χρόνο προβολής του κάθε κόμματος. Τουναντίον δεν μπορεί να επιβάλλει την ποιότητα. Δηλαδή τα ΜΜΕ να προβάλλουν την δραστηριότητα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ασκώντας του μόνο κριτική. Και τους προερχόμενους από τον ΣΥΡΙΖΑ καλεσμένους να μην τους αφήνουν στην κυριολεξία σε χλωρό κλαρί.

Προφανώς αυτό δεν το έχουν υπολογίσει οι εγκέφαλοι της Κουμουνδούρου. Διότι μπορεί να υπάρχει ο σταλινισμός, αλλά υπάρχει και το αντίδοτο. Ο αντισταλινισμός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα