Τα «άπαντα» των fake news και του διχαστικού λόγου του ΣΥΡΙΖΑ

Μία ευρέως γνωστή ελληνική παροιμία είναι το «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα». Στην προκειμένη περίπτωση η παροιμία ταιριάζει γάντι στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον τελευταίο καιρό στήνει ένα νέο αφήγημα με στόχο να πλήξει τον πρωθυπουργό, τον οποίο τον κατηγορεί ότι διχάζει τον λαό.

Του Μιχάλη Κωτσάκου

Το εντυπωσιακό με τον.. .αθεόφοβο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι κατηγόρησε για διχασμό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ακόμη και την ημέρα της επετείου της πιο διχαστικής περιόδου της μεταπολίτευσης, των 15 ημερών από την απόφαση το καλοκαίρι του 2015 για το δημοψήφισμα , την διεξαγωγή του ως και την υπογραφή του 3ου και αχρείαστου μνημονίου μετά από πολύωρη διαπραγμάτευση, που υποτίθεται πως έκανε ο άνθρωπος που υπέγραφε ότι του ζητούσαν οι δανειστές με χέρια και πόδια. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δανειστές ζήτησαν πρώτα από τον Γιώργο Παπανδρέου (2011) κι εν συνεχεία από τον Αντώνη Σαμαρά (2012) να υπογράψουν την παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας. Και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί αρνήθηκαν κατηγορηματικά ακόμη και να συζητήσουν τέτοιο ενδεχόμενο αδιαφορώντας για τον πόλεμο εκ μέρους του κατεστημένου της Γερμανίας. Και ήρθε ο Αλ. Τσίπρας που έχτισε την καριέρα του με το να κατηγορεί Παπανδρέου και Σαμαρά ως «γερμανοτσολιάδες, Τσολάκογλου και προδότες» και υπέγραψε με χέρια και πόδια την παράδοση της δημόσιας περιουσίας για 100 χρόνια στους ξένους.

Κι όμως ο κ. Τσίπρας έχει το θράσος και μιλάει για διχασμό. Προφανώς είτε έχει ασθενή μνήμη και καλό είναι να απευθυνθεί σε ένα εξειδικευμένο επιστήμονα, είτε ο συμβουλάτορας του, ο Θανάσης Καρτερός, βρίσκεται σε περίοδο κατάθλιψης λόγω της εξέγερσης του λαού της Κούβας και δεν είπε στον Τσίπρα ότι όλοι πλέον διαθέτουν στο αρχείο τους το τι έλεγε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το 2010.

Διότι από όπου κι εάν το πιάσεις, ο κ. Τσίπρας ήταν πραγματικό περιβόλι. Επί όλων των θεμάτων. Ας θυμηθούμε τα άπαντα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκινώντας φυσικά από την πανδημία.

 Ναι μεν, αλλά…

Ακόμη και στο θέμα του εμβολιασμού ναι μεν τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού, αλλά απέφυγε να λάβει ξεκάθαρη σχέση εάν είναι υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολίου σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες. Απέφυγε να πάρει θέση για το εάν πρέπει να επιτρέπεται η είσοδο σε μη εμβολιασμένους σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας. Ο κ. Τσίπρας έκανε έκκληση στους πολίτες να πάρουν την υπόθεση της ζωής και της υγείας στα χέρια τους. Δηλαδή επί της ουσίας αποδέχθηκε την ατομική ευθύνη. Φυσικά, ουδείς ξεχνά ότι από την αρχή της πανδημίας ξιφούλκησε κατά της κυβέρνησης ακριβώς για το ίδιο ζήτημα της ατομικής ευθύνης.

Φυσικά την ίδια ώρα που έκανε έκκληση για εμβολιασμού, ο Παύλος Πολάκης από του βήματος της Βουλής έκλεινε το μάτι στους αντιεμβολιαστές υποστηρίζοντας ότι «το διάγγελμα-μήνυμα διχασμού προωθεί κοινωνικό αυτοματισμό και κανιβαλισμό και καταπατά τις προσωπικές ελευθερίες». Και βεβαίως ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν ξέρουν τίποτα. Προφανώς επειδή συμβαίνουν δύο τινά. Το ένα, επειδή είχαν βαρυστομαχιάσει από την μπριζόλα τόμαχοκ που γεύτηκαν σε ταβέρνα της συμπρωτεύουσας. Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι και το πιθανότερο. Ότι δηλαδή ο Πολάκης λέει αυτά που σκέφτεται αλλά κωλύεται να εκστομίσει λόγω θέσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Βέβαια υπάρχει και ο… θηλυκός Πολάκης, η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία μιλώντας στη Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη αντί να ασχοληθεί με το πώς θα υποστηρίξει τον Νίκο Παππά στην συζήτηση της πρότασης της προανακριτικής επιτροπής για την άσκηση δίωξης ή μη κατά του πρώην υπουργού, αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων, διότι όπως είπε «βρίσκονται σε στάδιο προσωρινής άδειας», ρίχνοντας νερό στο μύλο όλων των ψεκασμένων. Ας περάσει, μάλιστα, έτσι ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε αυτολεξεί ένα επιχείρημα του Κυριάκου Βελόπουλου, τον οποίο οι ΣΥΡΙΖΑιοι κατηγορούν ως φασίστα.

 Τώρα θυμήθηκε τον Τσιόδρα

Ποιος, επίσης, μπορεί να λησμονήσει ότι ο κ. Τσίπρας αίφνης ανακάλυψε τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον κάλεσε στο γραφείο του μαζί με την καθηγήτρια Λινού (δεν έχει καμία σχέση με την Επιτροπή) για να ενημερωθεί για την εξέλιξη της πανδημίας. Λόγω της αστικής του ευγένειας ο κ. Τσιόδρας πήγε στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σεβόμενος τους θεσμούς. Διότι ποιος λησμονεί ότι όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ, πλην Ξάνθου, λοιδορούσαν τον καθηγητή Τσιόδρα. Με πρώτους και καλύτερους τον Πολάκη και φυσικά τον Καρτερό, ο οποίος μέχρι και αρθρογραφούσε κατά του κ. Τσιόδρα.

Και νωρίτερα ο κ. Τσίπρας υπέπεσε σε ένα σωρό γκάφες κάνοντας αγωνιώδεις προσπάθεια να θολώσει την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας εκ μέρους του αντιπάλου του. Ποιος ξεχνά ότι ο Χρήστος Σπίρτζης έκανε πλάκα στον φίλα προσκείμενο προς τον ΣΥΡΙΖΑ τηλεοπτικό σταθμό KONTRA λέγοντας ότι δεν θα υπάρξει εμβόλιο χασκογελώντας, ενώ ο Τσίπρας έφτασε στο σημείο να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του Βασίλη Κικίλια, επειδή ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμο το εμβόλιο. Ο κ. Τσίπρας τον έψεξε κάνοντας λόγο ότι μοιράζει φρούδες ελπίδες διότι όπως είπε «δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση». Φυσικά ο κ. Κικίλιας διαψεύστηκε. Διότι τα εμβόλια ήταν έτοιμα και αδειοδοτήθηκαν πολύ νωρίτερα από ότι περίμενε. Ο δε κ. Τσίπρας από εκεί που έλεγε πως δεν υπάρχει εμβόλιο, αναγκάστηκε να κάνει πέτρα την καρδιά του και να εμβολιαστεί πριν φύγει το 2020.

 Βεβαρυμμένο παρελθόν

Πρόσφατα ο κ. Τσίπρας ισχυρίζονταν ψευδώς ότι «τσιμεντώνουν την Ακρόπολη», αναγκάζοντας μέχρι και το Νίκο Παπανδρέου να τον εγκαλέσει δημοσίως, αφήνοντας αιχμές ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι μόνο δεν έχει επισκεφθεί την Ακρόπολη, αλλά ούτε καν γνωρίζει την ιστορία με τις παρεμβάσεις με επικεφαλής τον Ακαδημαϊκό Μανώλη Κορρέ, οι οποίες έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια (ακόμη κι επί ημερών του) με στόχο την στήριξη του αρχαίου μνημείου.

Η στοχοποίηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, είχε ξεκινήσει νωρίτερα με τον δήθεν ακρωτηριασμό των αρχαίων της Βενιζέλου (στο μετρό Θεσσαλονίκης) και με την υπόθεση Λιγνάδη, όπου τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκστόμισαν… αρκούδες, όχι απλά ψέματα. Έτσι φτάσαμε στο σημείο να ακούσουμε από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα να κάνει λόγο ότι «ανέχονται –αν όχι να υποθάλπουν- ανατριχιαστικά εγκλήματα παιδεραστίας, βιασμών, κακοποίησης, βαρβαρότητας». Άπαντες όσους υπονοεί είναι ήδη προφυλακισμένοι. Όπως θυμόμαστε επί ημερών του τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σουλατσάριζαν στη Βουλή ανενόχλητοι.

 Η πραγματικότητα

Σε μία από τις απαντήσεις της που έχει δώσει τις τελευταίες ημέρες, η κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως τον πιο διχαστικό πολιτικό της μεταπολίτευσης. Η Αριστοτελία Πελώνη, ως πρώην δημοσιογράφος, γνωρίζει πολύ καλά και έχει στο αρχείο της όλα όσα έλεγε κατά καιρούς –ελαφρά τη καρδία– αλλά με συγκεκριμένο στόχο να σπιλώσει υπολήψεις, προκειμένου να έχει πολιτικά οφέλη. Διότι δεν υπάρχει ως δικαιολογία το νεαρό της ηλικίας ή το λάθος λόγω λανθασμένης αντίληψης της κατάστασης. Ηθελημένα ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε ψέματα, όπως τον έχουν κατηγορήσει οι πρώην συνεργάτες του Παναγιώτης Λαφαζάνης και Γιάνης Βαρουφάκης.

Αλήθεια, ποιος μπορεί να ξεχάσει τα «γερμανοτσολιάδες, προδότες, Τσολάκογλου, Πινοσέτ» που εκστόμιζε με χαρακτηριστική ευκολία κατά των πολιτικών του αντιπάλων; Ποιος μπορεί να λησμονήσει ακόμη και σήμερα μία από τις χειρότερες εποχές της ελληνικής ιστορίας, τις ημέρες του περιβόητου δημοψηφίσματος του 2015, όταν έκλεισαν οι τράπεζες και σχηματίζονταν τεράστιες ουρές στα ΑΤΜ για €60 ημερησίως;

Την εποχή εκείνη ήταν που κόντεψε να ξεσπάσει εμφύλιος, καθώς οι ΣΥΡΙΖΑιοι είχαν ξαμοληθεί στις γειτονιές και ασκούσαν μπούλινγκ σε όλους όσοι είχαν αποφασίσει να ψηφίσουν «ΝΑΙ». Ποιος μπορεί να ξεχάσει πως όταν ένα δημόσιο πρόσωπο αποφάσιζε να πει την γνώμη του για το δημοψήφισμα δέχονταν λυσσαλέες επιθέσεις από το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ; Ακόμη και σήμερα, έξι χρόνια μετά, ο Πύρρος Δήμας θυμάται ακριβώς τι πέρασε επειδή αποδέχθηκε την πρόταση να ηγηθεί του «ΝΑΙ». Ή ο Νίκος Πορτοκάλογλου που τόλμησε να εκφραστεί υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη.

 Και προεκλογικά

Και δεν είναι μόνο το δημοψήφισμα. Ανάλογα διχαστικός ήταν ο κ. Τσίπρας, όταν από του βήματος των διαφόρων προεκλογικών συγκεντρώσεων έλεγε το «εμείς ή αυτοί» και «ή τους τελειώνουμε, ή μας τελειώνουν». Δηλαδή φανάτιζε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να συμπεριφερθούν έναντι των συμπολιτών τους λες κι αντιμετώπιζαν εχθρούς. Ευτυχώς για τη χώρα που η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ και είχαν εκπαιδευθεί από τον Κώστα Σημίτη και από τον Γιώργο Παπανδρέου να αφήσουν στην άκρη το πολωτικό κλίμα του παρελθόντος και ειδικά την τεράστια κόντρα που υπήρχε την εποχή που ήταν αντίπαλοι ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Διότι πολλές φορές από το 1995-2010 η Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ έφτασαν στα άκρα στην πολιτική τους αντιπαράθεση, ποτέ όμως για να φανατίσουν τους «μουτζαχεντίν» για επίθεση.

Αλλά και κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Τσίπρα, ποιος μπορεί να ξεχάσει τη σκευωρία που στήθηκε στα υπόγεια του Μαξίμου και με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο επιχειρήθηκε η εξόντωση 10 πολιτικών προσώπων με την υπόθεση της Novartis; Ήταν τότε που είχαν κατηγορηθεί ένα σωρό δημόσια πρόσωπα, όπως ο Σταύρος Παπασταύρου, ο Ανδρέας Γεωργίου και άλλοι και οι οποίοι δικαιώθηκαν, αλλά ουδείς τους ζήτησε μία τυπική συγνώμη.

Και τέλος δύο-τρία 24ωρα πριν από την έγκριση του ελληνικού προγράμματος «Ελλάδα 2.0» από την Κομισιόν εξέδωσαν ανακοίνωση ότι η Ε.Ε. απορρίπτει το πρόγραμμα, επειδή μοιράζει χρήματα στους κολλητούς του ο Κυρ. Μητσοτάκης. Τελικά το πρόγραμμα εγκρίθηκε πανηγυρικά και σε δύο εβδομάδες έρχονται τα πρώτα δισεκατομμύρια στην Αθήνα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της πανηγυρικής διάψευσης αναγκάστηκε να κάνει «μούγκα στη στρούγκα», που λέει και νεολαία.

Ο εθισμός στο ψέμα, φαίνεται ότι έγινε εικονική πραγματικότητα για τον κ. Τσίπρα και τα λοιπά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Κουβανοί δεν άκουσαν τον Αρβανίτη και διαμαρτύρονται επειδή δεν έχουν εμβόλια και πεθαίνουν από τον κορωνοϊό

Η ανοησία της Κούβας

Εν συνεχεία πρωταγωνίστησε σε νέα fake news ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση δεν παρήγγειλλε τις κατάλληλες δόσεις και ο κόσμος δεν μπορεί να εμβολιαστεί. Μάταια όλοι του εξηγούσαν ότι τις παραγγελίες τις έχει κάνει η Κομισιόν και όχι η κάθε χώρα ξεχωριστά.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχασαν ευκαιρία και για μία ακόμη φορά πρωταγωνίστησαν σε λαϊκίστικες στρακαστρούκες για συμφωνίες της Ελλάδας με την Κίνα και την Ρωσία. Και πάλι έγιναν ρεζίλι, διότι οι εξελίξεις τους διέψευσαν. Βέβαια την ανοησία της μεταπολίτευσης την εκστόμισε ο Κώστας Αρβανίτης. Ο ευρωβουλευτής (που ξέπεσε η ανανεωτική αριστερά από τον εμπνευσμένο Μιχάλη Παπαγιαννάκη στον Αρβανίτη) δήλωσε στις 5 Μαΐου όταν υπήρχε πρόβλημα συνολικό στην Ευρώπη με το εμβόλιο της AstraZeneca: «Δεν γίνεται να κάνεις διπλωματία των εμβολίων. Και παιχνίδια. Αυτό συμβαίνει και με την AstraZeneca συμβαίνει και με το ρώσικο. Και γιατί όχι και με το κινέζικο, αλλά και με το κουβανέζικοΓιατί και οι Κουβανοί έχουν 5 εμβόλια». Και δύο μήνες αργότερα οι Κουβανοί βγήκαν στους δρόμους επειδή δεν έχουν εμβόλια φάρμακα και φαγητό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα