Τα κεράκια γενεθλίων και τα διλήμματα για τους ψηφοφόρους

Στην επέτειο των 48 χρόνων από την ίδρυση της Ν.Δ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει το βασικό στίγμα του προεκλογικού αφηγήματός του

Σαράντα οκτώ κεράκια θα έχει η τούρτα γενεθλίων που θα σβήσουν την Τρίτη στη Νέα Δημοκρατία, καθώς στις 4 Οκτωβρίου είναι η επέτειος της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματος από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Το πάρτι θα στηθεί –πού αλλού;– στα γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς και όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει μία πρόγευση της προεκλογικής επιχειρηματολογίας που θα χρησιμοποιήσει μέχρι να φτάσουμε στις κάλπες της άνοιξης –κατά τα φαινόμενα– του 2023.

Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η επικοινωνιακή τακτική θα έχει δύο πτυχές περίπου αλληλένδετες. Αφενός ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να ψηφίσουν «χαλαρά» στην πρώτη εκλογική μάχη που θα δοθεί με το σύστημα της απλής αναλογικής. Αφετέρου ότι μέσα στο παραβάν οι ψηφοφόροι θα έχουν επί της ουσίας να επιλέξουν ανάμεσα στο «ψηφοδέλτιο» της σταθερότητας και στο «ψηφοδέλτιο» του χάους.

Κατά τα λοιπά θα προταχτούν οι κοινωνικές πολιτικές που ασκούνται όλα τα χρόνια της «γαλάζιας» διακυβέρνησης με πλήρη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στις απανωτές κρίσεις, ενώ ο ίδιος ο Κυριάκος θα προβληθεί ως το πλέον αξιόπιστο πολιτικό κεφάλαιο και του κόμματος και της χώρας που και τις υποσχέσεις του τήρησε και δεν κουκούλωσε λάθη και καθυστερήσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα