Τα «παιδιά του Αλέξη» έχουν δική τους ατζέντα

Γιατι απέτυχαν οι επαφές του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με στελε΄χη που ο ίδιος τα είχε προωθήσει στις υψηλόβαθμες κομματικές θέσεις

Λένε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται είτε σαν τραγωδία, είτε ως φάρσα. Αυτό μου θύμισε η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα με τις αλλεπάλληλες επαφές μπας και γλιτώσει τις νέες αποχωρήσεις μετά από αυτές της Ομπρέλας. Το 1991, όταν το ΚΚΕ αποχώρησε από τον ενιαίο Συνασπισμό (είχε προηγηθεί το 1988 ο ιστορικός συμβιβασμός όπου Φλωράκης και Κύρκος αποφάσισαν ΚΚΕ και ΕΑΡ να συμπορευθούν υπό τον ΣΥΝ). Κατά την αποχώρηση του ΚΚΕ τα «παιδιά» του Χαρίλαου Φλωράκη, όπως ήταν οι Λαφαζάνης, Ανδρουλάκης, Κοτζιάς και άλλοι αρνήθηκαν να επιστρέψουν στο «μαντρί» και παρέμειναν στον ΣΥΝ ακολουθώντας ο καθένας την δική του πορεία. Μάλιστα ήταν κάτι που δεν το ανέμενε ο Χαρίλαος Φλωράκης, που δεν υπολόγισε πως «τα παιδιά του» είχαν μεγαλώσει και είχαν δική τους ατζέντα.

Κάτι ανάλογο διαπίστωσε και ο Αλέξης Τσίπρας προ ολίγων ημερών, όταν πραγματοποίησε αλλεπάλληλες συναντήσεις με Σακελλαρίδη (συνοδεία με παϊδάκια προβατίνας), Ηλιόπουλο και Τεμπονέρα. Και κατάλαβε ότι τα δικά του «παιδιά», η λεγόμενη «φουρνιά των σαραντάρηδων» απογαλακτίστηκε από τον Τσίπρα κι έχει πλέον δική της ατζέντα.

Είναι μάλιστα εντυπωσιακό ότι ο Τσίπρας για να πείσει τους «σαραντάρηδες» να μείνουν χρησιμοποίησε και τους δημογέροντες. Ο Γιάννης Δραγασάκης την έπεσε από δίπλα στον Αλέξη Χαρίτση και ο Αλέκος Φλαμπουράρης ανέλαβε την Έφη Αχτσιόγλου. Και στους δύο «σαραντάρηδες» στάλθηκε το μήνυμα πως τελειώνει ο Κασσελάκης κι εσείς έχετε σειρά. Πριν από την σύσκεψη των «6+6» οι Δραγασάκης-Φλαμπουράρης ήλπιζαν ότι έπεισαν τους Χαρίτση-Αχτσιόγλου. Όμως όπως φάνηκε ήταν μακριά νυχτωμένοι.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα