Τα ταξί παρατάχθηκαν έξω από τη Βουλή

Ζητούν απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου

Δεκάδες ταξί έχουν παραταχθεί επί της λεωφόρου Αμαλίας και στη Βασ. Σοφίας έξω από την Βουλή, την ώρα που ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται στο βήμα μιλώντας για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, τον είχε ενημερώσει ότι «μετά τη συνάντηση είναι προγραμματισμένη μηχανοκίνητη πορεία των αυτοκινητιστών που από διάφορα σημεία θα συγκλίνουν προς τη Βουλή, ζητώντας από τους βουλευτές να μην υπερψηφίσουν το φορολογικό νομοσχέδιο».

Κινήσεις διαμαρτυρίας των αυτοκινητιστών αναμένεται να γίνουν και αύριο που θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί αύριο.

Στον πυρήνα του νομοσχεδίου βρίσκονται οι διατάξεις με τις οποίες καθιερώνεται τεκμαρτό εισόδημα για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Κάτι που συναντά την άρνηση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σε εξέλιξη είναι η ομιλία του του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τη συζήτηση, έχει προσέλθει να παρακολουθήσει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, και ενώ ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια η συγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Νέα Αριστερά».

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, δεδομένου και του ενδιαφέροντος πολλών βουλευτών να πάρουν τον λόγο. Όπως ανέφερε ο προεδρεύων Αθανάσιος Μπούρας, στον κατάλογο των ομιλητών έχουν εγγραφεί περίπου 90 βουλευτές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα