Τέλος το πρωτάθλημα της Football League

Σε οριστική διακοπή για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 οδηγείται το πρωτάθλημα της Football League, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια. Τα Τρίκαλα αναδεικνύονται πρωταθλήτρια ομάδα της κατηγορίας, ενώ ο Ιωνικός που τερματίζει δεύτερος επίσης προβιβάζεται στη SL 2.

Παράλληλα, το ΔΣ πραγματοποίησε και προτάσεις για αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος.

Ανάμεσά τους και η πρόταση για άνοδο περισσοτέρων ομάδων (τέσσερις από δύο), με το σκεπτικό ότι η ΕΠΟ ανεβάζει από τη Γ’ Εθνική 8 και όχι 4 όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, ενώ έχει πέσει στο τραπέζι και η συγχώνευση με τη Super League 2.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ένωση Super League 2 – Football League: “μετά την πανδημία του Covid – 19, οι ομάδες της Football League έχουν περιέλθει σε οικονομική αδυναμία και επιπρόσθετα το κόστος του υγειονομικού πρωτοκόλλου είναι τόσο υψηλό που αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Για τους λόγους αυτούς, στη σημερινή σύσκεψη των ΠΑΕ μελών της Football League, αποφασίστηκαν όπως εισηγηθούν στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β΄ Εθνικής κατηγορίας τα εξής:

1) Όπως τροποποιηθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Football League, προκειμένου να γίνει περαίωση του πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 και οριστική διακοπή αυτού

2) Όπως υποβληθούν δυο προτάσεις αναδιάρθρωσης:

α) Συγχώνευση της Super League 2 και Football League και δημιουργία νέας ενιαίας κατηγορίας χωρισμένης σε Βορρά και Νότο χωρίς να προκύψει υποβιβασμός καμίας ομάδας.

β) Άνοδος οκτώ ομάδων από την Football League στην Super League 2, χωρίς να υπάρξει υποβιβασμός ομάδων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα